DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Adıyaman Baro Başkanı Basın Açıklamasında Bulundu

Adıyaman Baro Başkanı Basın Açıklamasında Bulundu

ABONE OL
18 Mart 2023 20:32
Adıyaman Baro Başkanı Basın Açıklamasında Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman Barosu basın açıklaması yaptı. Adıyaman Barosu, STK’lar Sendikalar, Dernekler ve Muhtarlar adına şehrin yeniden imar ve inşası ile çevresel ve ekolojik sorunları ile ilgili neler yapılması gerektiği hakkında Baro Başkanı Bilal Doğan basın açıklamasında bulundu.

Bizler Adıyaman ilinde faaliyet gösteren Meslek Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, Cemiyetler, Dernekler ve Muhtarlar olarak Adıyaman Barosunun ev sahipliğinde 11.03.2023 tarihinde şehrimizin yeniden imar ve inşası ile, şehrimizin çevresel ve ekolojik sorunları ile ilgili olarak toplanıp aşağıdaki konularda fikir birliğine varmış bulunmaktayız.

1-Öncelikli talebimiz Şehrin dokusunun korunarak, gerekli zemin ve altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra yıkılan binaların yeniden yerine yapılmasıdır. Mühendislerimizin söylediği gibi her zemine uygun bir bina yapmak mümkündür. Bir şehir kolay kurulmuyor binlerce yıllık tarihi geçmişi olan kadim kentimizi yeniden kurmak hepimizin görev ve sorumluluğundadır. Kentin ticaret alanları, eğitim alanları, yeşil alanları, ibadet alanları, sağlık kuruluşları, katma değeri gibi birçok hususun birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Şehir yeniden imar ve inşa edilirken kentle ilgili tüm konularda Kamu yararının esas alınması, Evrensel, toplumsal ve bireysel etik değerlerin kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerler ışığında yapılması gerekmektedir.

2-Acil konut ihtiyacı elbette vardır. Ancak konut yapma işi aceleye getirilmemeli şehrin soyso-kültürel yapısına ve yaşam alışkanlığına uygun konutlar yapılmalıdır. TOKİ tek tip projelerinin kültürümüze uymadığı bilinen bir gerçektir. Uzmanlar zemin etütlerinin yapılmasını ve artçı depremler nedeniyle zeminin hazır hale gelmesinin beklenmesini önermektedir. Bu durumda yapılması gereken insanların barınması için acil olarak konteyner kentler oluşturmaktır. Önceliğimiz konut yapmak değil, yeniden kentimizi kurmak olmalıdır. Mahalle bazlı yeni konutların belirlenmesi ile tüm mahallelerin mevcut durumu o mahalledeki sağlam zeminlere 3-4-5 katlı olarak inşa edilmeli, konutlar kendi elektrik enerjisini üretecek şekilde dizayn edilmelidir. Şehrin imar durumu hızlıca belirlenmeli ve vatandaş yıkılan binalarının yeniden yapmak istediğinde Devlet tarafından destek verilmelidir. Açıklamanın tamamı fotoğraflarda yer almaktadır. Açıklamamızı kentimizin İlk yapısı olan Tarihi Ulu Cami önünde gerçekleştirdik.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.