Adıyaman’da yeşil alan yatırımlarını sürdüren Adıyaman Belediyesi, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere öncülüğünde kente bir yeni park daha kazandırıldı. Özellikle deprem sonrası sosyal yaşam alanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında hayata geçirilen proje, vatandaşların nefes alabileceği modern bir yaşam alanı olarak tasarlandı.
BAŞKAN TUTDERE YÖNETİMİNDE ADIYAMAN’A 2 YILDA 21 YENİ PARK KAZANDIRILDI
Belediye başkanı Abdurrahman Tutdere, göreve başladığı 1 Nisan 2024 itibariyle 87 olan park sayısı da 2 yılda yapılan ve hizmete sunulan 19 yeni park ile 106’ya yükselmiş oldu. Siteler ve Bahçecik mahallelerinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen iki parkla birlikte toplam park sayısı 108 olacak.

YEŞİLYURT MAHALLESİ’NE MODERN PARK
Adıyaman’ın Yeşilyurt Mahallesi’nde yapımı tamamlanan park, yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine kuruldu. Proje kapsamında toplam 4 bin 646 metrekarelik park alanı oluşturularak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.
HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR
Yeni park, her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde donatıldı. Park içerisinde Basketbol sahası, Fitness (açık hava spor) alanı, Çocuk oyun grupları, Çizgi oyun alanı, Pergola (gölgelik oturma alanları), Koşu yolu, Bisiklet yolu ve Çatılı piknik masaları yer alıyor. Park alanında ve çevresinde hem çocuklar hem gençler hem de yetişkinler için çok yönlü bir sosyal alan oluşturuldu.

DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞAM ALANI
Parkta ayrıca otomatik sulama sistemi kurularak yeşil alanların sürdürülebilirliği sağlandı. Çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla bölge daha estetik ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuldu. Yapılan peyzaj düzenlemeleri sayesinde vatandaşlar doğayla iç içe vakit geçirebilecek.
BAŞKAN TUTDERE: “YAŞAM ALANLARINI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kente kazandırılan yeni parkla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle deprem sonrası sosyal alanların öneminin daha da arttığını belirterek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, çocuklarımızın güvenle oynayabileceği ve gençlerimizin spor yapabileceği alanlar oluşturmak bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yeşilyurt Mahallemize kazandırdığımız bu park, sadece bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda sosyal yaşamın merkezi olacak. Adıyaman’ımızda yeşil alanları artırmaya ve hemşehrilerimize daha yaşanabilir bir şehir sunmaya devam edeceğiz.”
SİYASET
7 saat önceSİYASET
8 saat önceEĞİTİM
8 saat önceSİYASET
11 saat önceADIYAMAN
11 saat önceADIYAMAN
11 saat önceSİYASET
12 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17200 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13967 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11450 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8758 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7979 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.