Gaziantep’te düzenlenen 6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı’nda Adıyaman’ın geleneksel kültürünü yansıtan “Buğday Bebekler” büyük ilgi gördü. Emekli el sanatları öğretmeni Zeynep Hanbay’ın hazırladığı folklorik bebekler, kentin yöresel değerlerini uluslararası platformda tanıttı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Anadolu El Sanatları Derneği (ANELSANDER) iş birliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı, farklı ülkelerden gelen kültürel miras örneklerini bir araya getirdi.
Gürcistan, Macaristan, Özbekistan, Ukrayna ve Türkiye’den katılımcıların yer aldığı çalıştayda sergilenen geleneksel bebekler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin dikkat çeken stantlarından biri ise Adıyaman’ın yöresel kültürünü yansıtan “Buğday Bebekler” oldu. Emekli el sanatları öğretmeni Zeynep Hanbay tarafından hazırlanan folklorik bebekler, Adıyaman’ın geleneksel kıyafetlerini ve el emeği sanatını uluslararası alanda tanıtma fırsatı sundu.
Dört gün süren çalıştay kapsamında sergilerin yanı sıra atölye çalışmaları ve akademisyenlerin katılımıyla çeşitli oturumlar düzenlendi. Programlarda yöresel bebeklerin kültürel hafızanın taşıyıcısı olduğuna dikkat çekilerek, geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi vurgulandı.
Katılımcılar, farklı kültürlere ait üretim teknikleri ve yöresel motifler üzerine deneyim paylaşımında bulunurken, etkinlik kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli bir buluşma olarak değerlendirildi.
Yerel değerlerin evrensel bir dille buluştuğu çalıştay, düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.
Kaynak : PERRE
ADIYAMAN
10 saat önceADIYAMAN
10 saat önceADIYAMAN
10 saat önceADIYAMAN
10 saat önceADIYAMAN
10 saat önceEĞİTİM
11 saat önceSİYASET
11 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17177 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13923 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11426 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8737 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7965 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.