DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ADYÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulu Yeni Döneme “Merhaba” Dedi

ADYÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulu Yeni Döneme “Merhaba” Dedi

ABONE OL
13 Eylül 2022 13:07
ADYÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulu Yeni Döneme “Merhaba” Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Yeni eğitim-öğretim döneminde minik misafirlerini konuk etmenin heyecanını yaşayan Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulu, açılış programının ardından 73 öğrenci ile ders başı yaptı.

Açılış törenine ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Genel Sekreter Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törendeki konuşmasında kayıt dönemindeki ilgiden memnun olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Turgut, kayıtların sona erdiğini ve yarının büyüklerini yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği ADYÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulu hakkında bilgi veren Rektör Turgut, ülkemizin aydınlık yarınları için çocukların eğitiminin önemli olduğunu ifade ederek, ADYÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama Anaokulunda çocukların edinmesi gereken temel becerilerin kazandırılması noktasında büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Turgut, “Anaokulumuz, restorasyon çalışmalarının ardından daha modern bir eğitim alanı haline geldi. Sosyal ve fiziki yapısı, öğrencilere verilen eğitim ve daha pek çok nedenden dolayı büyük ilgi görüyor. Kayıt dönemi yoğun bir ilgi ile karşılaştık.” dedi.

Anaokulunda, çocukların yaşlarına uygun sınıflar ve sosyal alanların yer aldığını belirten Turgut, “Çocukların eğitimcilerin nezaretinde özgürce oyun oynayabildikleri alanlar, sinema odası ve dinlenme odaları mevcut. Çocukların güvenliğine de büyük önem veriyoruz. Kreşimiz Merkez Kampüs içerisinde yer aldığı için zaten korunaklı. Bunun yanında çocukların düşme, kayma gibi olası kazalarda zarar görmemeleri için onlara zarar vermeyecek güvenli malzemeler kullandık.” diye konuştu.

“İnsan geliştikçe, erdemlerle donandıkça, yaşam da doğru orantılı olarak güzelliklerle dolar.” diyen Turgut, “Ağacın yaşken eğildiği gibi insanın da en verimli işlenebileceği vakit, çocukluğudur. Okul öncesi eğitim, çocukların dil gelişiminde, sosyal ve duygusal becerilerinin güçlenmesinde son derece önemli bir yere sahip ve bu çocuklar akademik hayatlarında çok daha başarılı oluyorlar. Yaşamlarının sonraki evrelerinde daha başarılı yetişkinler olma ihtimalleri yükseliyor. Dolayısıyla anaokulları, yaşama en iyi başlangıç yerleridir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere pamuklu şeker ve yaş pasta ikram edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.