AK PARTİ’Lİ İSHAK ŞAN’DAN NATO ZİRVESİ DEĞERLENDİRMESİ: “KÜRESEL MERKEZ TÜRKİYE, KÜRESEL LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi İshak Şan, Ankara’da gerçekleştirilen kritik NATO Zirvesi’nin ardından Türkiye’nin uluslararası arenadaki yükselen gücüne ve diplomatik başarısına dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu.
Zirveye ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapan Milletvekili İshak Şan, Türkiye’nin izlediği aktif, dengeli ve kararlı dış politikanın meyvelerini vermeye devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin artık sadece bölgesel bir aktör olmaktan çıktığını vurgulayan Şan, ülkenin küresel siyasetin tam merkezinde konumlandığını ifade etti.

“Türkiye Küresel Siyasetin Belirleyici Aktörüdür”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvedeki diplomatik temaslarına ve liderlik vizyonuna vurgu yapan Milletvekili Şan, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve dirayetli liderliğinde Türkiye, bugün bölgesel bir güç olmanın çok ötesine geçmiş, küresel ölçekte söz sahibi ve oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir. Ankara’da düzenlenen bu tarihi NATO Zirvesi de göstermiştir ki, Türkiye olmadan küresel güvenliği ve barışı tesis etmek mümkün değildir.”
“Küresel Merkez Türkiye, Küresel Lider Recep Tayyip Erdoğan”
Sosyal medya hesaplarından ve basın yoluyla “Küresel Merkez Türkiye, Küresel Lider Recep Tayyip Erdoğan” mesajını paylaşan İshak Şan, Türkiye’nin uluslararası platformlarda üstlendiği arabulucu ve dengeleyici role dikkat çekti. Şan, değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı:
“Ülkemiz, izlediği etkin ve vizyoner dış politika sayesinde küresel krizlerin çözümünde belirleyici bir rol üstlenmektedir. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu güçlü duruş, Türkiye Yüzyılı hedefimizin uluslararası alandaki en somut yansımasıdır. Türkiye, küresel istikrarın ve barışın merkezi olmaya devam edecektir.”
Haber: Zeynal Selahattin Alptekin
SİYASET
13 saat önceEKONOMİ
16 saat önceSİYASET
16 saat önceADIYAMAN
16 saat önceADIYAMAN
16 saat önceSPOR
16 saat önceADIYAMAN
16 saat önce
1
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13919 kez okundu
2
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8737 kez okundu
3
Babacan: Başka bir çıkış yok biz bu bütün hazırlıkları 6’lı masaya koyduk
7318 kez okundu
4
Polisler, ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ Projesiyle öğrencilere bilgilendirildi
7020 kez okundu
5
Benzine 1,79 TL zam geliyor
6319 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.