DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, MASADA, SAHADA GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, MASADA, SAHADA GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR

ABONE OL
18 Haziran 2022 11:54
ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, MASADA, SAHADA GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI:
ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, MASADA, SAHADA GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Konya’da düzenlenen MÜSİAD 106. GİK programında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında enerji alanındaki gelişmelere ile ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Asmalı, “Enerji sahasındaki bu başarının arkasında hiç şüphesiz güçlü siyasi liderliğin icra ettiği başarılı dış politikamız var” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Konya şubesi ev sahipliğinde düzenlenen MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu (GİK) programında açıklamalarda bulundu. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin enerji alanındaki çalışmalarını ele alan MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, “Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var” dedi. Başkan Asmalı, enerji alanındaki başarılara da değindiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atılan adımlara dikkat çekti.

“Dünyanın enerji kuşak yolu Türkiye”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD 106. GİK programında Türkiye’nin bölgede eşi benzeri olmayan stratejik ve jeopolitik konumuyla öne çıktığını ifade etti. Ülkemizin son 20 yılda hayata geçirilen politikalar ile dünyanın enerji kuşak yolu haline geldiğini de işaret eden Başkan Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, dünyada eşi benzeri olmayan jeopolitik konumu ve uygulanan yeni enerji politikalarıyla önemli bir enerji merkezi olma yolunda. Çevremizde dünyanın en zengin petrol ve doğal gaz zengini ülkeleri bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye, bu kaynakların Avrupa’ya ulaştırılmasında doğal bir köprü. Türkiye; yenilenebilir enerji kaynaklı güçte Avrupa’da 5’inci dünyada ise 12’nci sırada bulunuyor. Hükümetimiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda geleneksel enerji kaynakları kullanımını azaltmaya, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını ise yaygınlaştırmaya odaklandı. Ülkemiz, bu vizyon doğrultusunda enerji dönüşümünde, yenilenebilir enerjide ve enerji verimliliğinde büyük bir başarı hikayesine imza attı.”

“Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var”

MÜSİAD 106. GİK programında dış politikada gelinen noktaya da atıfta bulunan Başkan Asmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin barış ve istikrar adası olduğuna dikkat çekti. MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı değerlendirmesinde, Kafkasya’dan Balkanlara, Doğu Akdeniz’den Orta Asya’ya aktif dış politikanın önemine değinerek, “Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var” dedi:

“Enerji sahasındaki bu başarının arkasında hiç şüphesiz güçlü siyasi liderliğin icra ettiği başarılı dış politikamız var. Hem sahada hem masada Türkiye’yi güçlü kılan bu dış politikanın mimarı ise lider diplomasisini etkili bir şekilde uygulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Oyun bozan ve oyun kuran dış politikamızın özelliği girişimci, insanî, millî ve hepsinden önemlisi bağımsız olmasıdır. Bu başarılı dış politika sayesinde çatışma, savaş ve terörle boğuşan coğrafyamızda Türkiye, barış ve istikrar adası olarak kalabilmiştir. Savunma sanayiindeki hamlelerimizle derinleştirilen bu etkin dış politika ile uluslararası itibarımız artmıştır. Kafkasya’dan Balkanlara, Doğu Akdeniz’den Orta Asya’ya aktif dış politikamızla kalıcı iş birliği platformlarına ya ortak ya da kurucu olduk. TİKA, AFAD, YTB gibi kurumlarla ve Kızılay, Diyanet Vakfı, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile de bu başarılı dış politikamızın yıldızı daha da parlamaktadır. MÜSİAD olarak biz de tüm birimlerimizle ve üyelerimizle insani diplomasiye ve özellikle ticari diplomasiye aktif destek sağlıyoruz. Artık eski Türkiye yok. BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlarda daha itibarlı ve daha güçlü bir Türkiye var. Diplomatik masalar kuran, Karabağ’dan Libya’ya sahada da etkin bir Türkiye var. En çok yurt dışı temsilciliğe sahip beşinci ülke olan Türkiye’nin başarılı dış politikası enerjiden savunma sanayiine, ekonomiden tarıma her sektörü olumlu etkilemektedir.”

MÜSİAD, enerji stratejisi ile sektöre yön verecek

Genel Başkan Asmalı, Konya’da yaptığı değerlendirmelerde MÜSİAD Enerji Stratejisi ve İklim Manifestosuna değinerek, Türkiye’nin enerji alanındaki başarılı yolculuğuna 3 temel prensiple daha etkin devam edebileceğini söyledi. Başkan Asmalı konuşmasında, “Yerli, verimli ve teknoloji odaklı enerji üretim ve tüketimi, Türkiye’nin enerji sanayisinin inşa edilmesi ve enerjide bağımsız, güvenilir kuşak yol Türkiye perspektifi ülkemizi daha da ilerilere taşıyacak” dedi:

“MÜSİAD Vizyoner’21’de açıkladığımız İklim Manifestosu ile sanayide yeşil dönüşüme omuz verdik. Aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız MÜSİAD Enerji Stratejisi, ülkemizi bu alanda daha ilerilere taşıyacak bir yol haritası ortaya koyuyor. MÜSİAD olarak, 3 temel prensibin süratle hayata geçirilmesinin yanında, elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı 2050 yılına kadar yüzde 75’e, dünya yenilenebilir enerji pastasındaki payımız ise yüzde 3’e çıkartılması gerektiğine inanıyoruz. Yerli ve milli enerji politikamıza destek olacak şekilde bir enerji sanayisi stratejisi oluşturulmasını talebimizi yineliyoruz. Çünkü, kamu, üniversite ve sanayi iş birliği ile yerli enerji teknolojilerin geliştirilmesine ağırlık verilmesi ülkemize bu alanda çağ atlatacak bir girişim olacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.