DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aşcı, Köy Yaşam Merkezinde incelemede bulundu

Aşcı, Köy Yaşam Merkezinde incelemede bulundu

ABONE OL
12 Aralık 2022 21:09
Aşcı, Köy Yaşam Merkezinde incelemede bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Tekpınar Köy Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve kullanılmayan köy okullarının köy yaşam merkezine dönüştürülerek ihtiyaçlar doğrultusunda aktif kullanımını sağlamak amacıyla yürütülen “Köy Yaşam Merkezi Projesi” ile Adıyaman’da Tekpınar Köy Yaşam Merkezi bir süre önce hayata geçirildi.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Tekpınar Köy Yaşam Merkezini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezi gezerek bilgi alan Aşcı, devam eden kurslar kapsamında sınıfları ziyaret ederek kursiyerlerle de bir araya geldi.

Atıl durumdaki kapalı köy okullarının tekrar hayata kazandırıldığına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı,”Aktif olarak kullanılmayan köy okullarımızı, eğitim kurumlarına ve yaşam merkezlerine dönüştürerek öğrencilerimizin ve köy halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İlimizde toplamda 94 köy yaşam merkezi kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde de bugün ziyaret gerçekleştirdiğimiz Tekpınar Köy Yaşam Merkezi ile birlikte Kayatepe, Kemerkaya ve Gümüşkaya köylerimizde de âtıl durumda bulunan köy ilkokullarımız onarımdan geçirilmiş ve merkezlerimiz eğitim öğretim faaliyetleri için hazır hâle getirilmiştir. “ifadelerini kullandı.

Tekpınar Köy Yaşam Merkezimizin bünyesinde yetişkinler için sanat atölyesi adı altında biçki dikiş, el işi, örgü vb. faaliyetler yapılacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.