DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAŞKAN EMRE, D2 TV’YE HİZMETLERİNİ ANLATTI

BAŞKAN EMRE, D2 TV’YE HİZMETLERİNİ ANLATTI

ABONE OL
27 Ağustos 2022 15:33
BAŞKAN EMRE, D2 TV’YE HİZMETLERİNİ ANLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Özel tanıtım programı çekimleri için Besni’ye giden D2 TV ekiplerini konuk eden Besni Belediye Başkanı Eyyüp Memet Emre, hizmetlerini anlattı.

136 KİLOMETREDEN SU GETİRİYORUZ

2019 seçimlerinde göreve geldiğini belirterek sözlerine başlayan Eyyüp Mehmet Emre; “Amacımız memleketimizi, ilçemizi hem tanıtabilmek, hem de ilçemize güzel eserler bırakabilmek. Bu yayına Besni’de, Adıyaman’da şu an tek olan Millet Bahçemizin yanından yapmaktayız. Kıymetli hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum. 2019 yerel seçimlerini müteakip, vatandaşımızın teveccühü cenab-ı Allah’ın lütfu Kerem’i ile Besni Belediye Başkanı seçildiğimiz günden bugüne kadar yaklaşık 3 yıllık süreç içerisinde Besnimize güzel eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Şu ana kadar Besni’nin en önemli problemi olan içme suyu problemine geldiğimiz günden itibaren yoğunlaşarak çalışmaya başladık. Yaklaşık 3-4 aylık bir süreç sonunda inşallah yaklaşık 136 kilometreden, bugünün maliyetleri ile yaklaşık 500 milyon, eski para birimimiz de 500 trilyonluk bir maliyetle ilçemize cazibeyle içme suyu getiriyoruz. Buna ilave olarak istihdam projelerimiz, sosyal projelerimiz, altyapı-üstyapı çalışmalarımız devam etmekte ve Besni’ye yeni bir şehir hürriyeti kazandırmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

TEKSTİL KENTİMİZ 2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

Sosyal belediyecilik anlamında gerçekleştirdikleri projeleri sıralayan Başkan Emre, şöyle devam etti; “İstihdama yönelik projelerimizi kısaca şöyle; özetleyecek olursak, geldiğimiz günden itibaren kadın istihdamına önem vererek halı atölyeleri oluşturduk. Şu anda hanımlarımız el dokuma seccade, halı ve yolluk dediğimiz ürünleri üretmekte ve ekonomilerine destek olmaktalar. Gençlik Merkezi atölyemizde yaklaşık 30 tane insanımız, gencimiz istihdam edilmekte. Böylelikle hem meslek sahibi olmaktalar, hem de ekonomilerine destek vermekteler. Buna ilave olarak Teknoloji Bakanlığımızla beraber müşterek geliştirdiğimiz bir projeyle Tekstilkent Merkezini kuruyoruz. Yaklaşık 600 kişi Allah’ın izniyle orada istihdam olacak. Yaklaşık 2 ay içerisinde de Tekstil Kentimizin faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Buna ilave olarak sosyal anlamda Aşevimiz faaliyette. Günlük 200 eve sıcak yemek götürmekteyiz Evinde yemek yapamayan yaşlılarımızı, özürlülerimizi desteklemekteyiz. Aynı zamanda bu büyüklerimizin ev temizliğini de yapmaktayız, bunların kişisel bakımını da gerçekleştirmekteyiz. Belediye olarak gene sosyal proje kapsamında destek kartımız geldiğimiz günden beri faaliyette toplamda bin 200 bayana 3 ayda bir nakdi destekte bulunmaktayız. Bununla beraber ‘hoş geldin bebek’ projemiz devam etmekte. Buna ilave olarak da gene gençlerimiz ve çocuklarımızla ilgili projelerimizi sürdürmekteyiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.