DOLAR 47,9031-0,03%
EURO 55,4770-0,08%
ALTIN 6.679,61-1,84
BITCOIN 30934990.5%
Adıyaman
°

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞKAN ÖZKAN: “ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİ, ADIYAMAN’IN GELECEĞİDİR”

BAŞKAN ÖZKAN: “ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİ, ADIYAMAN’IN GELECEĞİDİR”

ABONE OL
14 Mayıs 2026 11:25
BAŞKAN ÖZKAN: “ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİ, ADIYAMAN’IN GELECEĞİDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, artan üretim maliyetlerine ve tarımsal kalkınmanın önemine dikkat çekerek tüm çiftçilerin gününü kutladı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, çiftçiliğin sadece bir meslek değil, bir memleket meselesi olduğunu vurguladı. Adıyaman’ın tütün, badem ve pamuk gibi stratejik ürünlerle Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Özkan, üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“Üretim Olmazsa Hayat Durur”

Başkan Özkan, pandemiden bu yana gıda güvenliğinin milli güvenlik meselesi haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Toprağı binbir emekle işleyen, sofralarımıza gelen her lokmada alın teri bulunan çiftçilerimiz, ekonomimizin görünmez kahramanlarıdır. Adıyamanlı çiftçimiz, her türlü zorluğa rağmen tarlasından, bağından ve bahçesinden vazgeçmemiştir. Ancak artan mazot, gübre ve ilaç maliyetleri üreticimizin belini bükmektedir. Çiftçimizin toprağa küsmemesi için girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve desteklemelerin günün şartlarına uygun hale getirilmesi şarttır.”

Tütün ve Badem Vurgusu

Adıyaman’a özgü ürünlerin markalaşma sürecine de değinen Özkan, tütün üreticilerinin yaşadığı yasal süreçler ve badem üretiminde yaşanan rekolte beklentileri hakkında da konuştu. Özkan, “Adıyaman dendiğinde akla gelen tütün ve son yıllarda dünya markası olma yolunda ilerleyen bademimiz, bizim en büyük zenginliğimizdir. Bu ürünlerin hak ettiği değeri görmesi için oda olarak her türlü girişimi sürdürüyoruz,” dedi.

“Tüm Üreticilerimizin Yanındayız”

Açıklamasını tüm çiftçilere şükranlarını sunarak noktalayan Yaşar Özkan, “Gecesini gündüzüne katarak toprağa hayat veren, nasırlı elleriyle geleceğimizi inşa eden tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Bereketli bir hasat dönemi diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynal Selahattin Alptekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.