DOLAR 35,4740 0.02%
EURO 36,6607 0.29%
ALTIN 3.074,840,03
BITCOIN 35386452,45%
Adıyaman

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Besni’ye büyük Müjde! Besni OSB Trafo Merkezi Devreye Alındı

Besni’ye büyük Müjde! Besni OSB Trafo Merkezi Devreye Alındı

ABONE OL
6 Ocak 2024 17:26
Besni’ye büyük Müjde! Besni OSB Trafo Merkezi Devreye Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Besni ilçemizin ve Organize Sanayi Bölgemizin kaliteli ve ucuz elektrik ihtiyacını karşılayacak olan“154 kV Besni OSB TM İrtibat Hatları Projesi” devreye alındı.

Trafonun devreye alınması için düzenlenen mini çaplı törene, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Güner, Ak Parti Besni Belediye Başkan A. Adayı İsmail Sümer, TEİAŞ Bölge Müdür Yardımcısı Nurhak Aydoğdu, İşletme Bakım Müdürü Hasan Şaloğlu, Tesis Kontrol Müdürü Hüseyin Civelek, Merinos Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Gazetemiz İmtiyaz sahibi E. Soydan Doğru ve teknik ekip katıldı.

154 KV Trafo Merkezi ve İrtibat Hatlarının Tesis Çalışmaları dün itibariyle tamamlanarak devreye alındı.

Projenin toplam maliyeti 129.893.977,12 TL olurken, Trafo merkezi 70.242.999,60 TL, iletim hattı ise 59.650.977,52 TL’ye mal oldu.

Proje, 2022 Yılında Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’nun girişimleri ile gündeme getirilmiş, dönemin Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın’ın destekleri ile proje hayata geçirilmişti. Trafo merkezinin yapımı yaklaşık 1.5 yıl sürdü.

Trafo merkezinin devreye girmesi ile birlikte hem Besni Merkez, Gölbaşı ve Besni Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kullanıcılar kesintisiz kaliteli elektrik sunuldu. 154 KW’lık Trafo merkezi ile birlikte Besni OSB’nin en büyük sorunları arasında gösterilen yüksek maliyetli elektrik kullanımının önüne geçilmiş oldu. Ucuz elektrik ile birlikte Besni OSB’nin yatırımcıların gözdesi haline gelmesi ve yeni istihdam alanları oluşturması bekleniyor.

Kaynak: besniguncel.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.