DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP hukuk komisyonu üyesi milletvekilleri adaletin takipçisi olmak için Adıyaman’a geldi

CHP hukuk komisyonu üyesi milletvekilleri adaletin takipçisi olmak için Adıyaman’a geldi

ABONE OL
9 Mart 2023 22:09
CHP hukuk komisyonu üyesi milletvekilleri adaletin takipçisi olmak için Adıyaman’a geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

CHP Hukuk Komisyonu Üyeleri İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Bursa Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve Muğla Milletvekili Burak Erbay deprem sonrası ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere’nin öncülüğünde Adıyaman’da ziyaret ve incelemelerde bulunan CHP Hukuk Komisyonu Üyesi Milletvekilleri depremde sırasında ve sonrasında yaşanan eksiklik ve ihmaller sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların hukuki süreçleri takip ederek yazdıkları raporları kamuoyuyla paylaşacaklar.

“Mağdur vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapacağız”

Mağdur vatandaşların hakkını ve hukukunu korumak için CHP olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını vurgulayan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak depremin ilk anından itibaren 10 milletvekilimizle birlikte Adıyamanlıların yaralarını sarmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Belediyelerimizde Adıyaman’da inşa edecekleri konteyner kentlerle hemşirelerimizin barınma sorununu çözmeye katkı sağlıyorlar. İşin hukuksal sürecini takip etmek için Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk Komisyonu Üyesi hukukçu milletvekillerimiz Adıyaman’daki mağdur vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak ve hakların adalet boyutuyla da korunması için Adıyaman’a geldiler. Vatandaşlarımızın haklarının korunması için CHP olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız.” dedi.

“Ucu nereye dokunursa dokunsun sorumlular adalet önünde hesap verecek”

CHP Hukuk Komisyonu Üyeleri adına konuşan İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Zeynel Emre, “Bizim açımızdan bundan sonraki en önemli noktalardan biri böylesi bir olayda bu kadar can kaybının yaşanmasına sebebiyet verenlerin, ihmali olanların, geç müdahale edenlerin yargı önünde hiçbir ayrımcılığa uğramadan objektif bir şekilde adalet terazisine çıkmaları ve gereken cezayı almaları. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak depreme maruz kalmış 11 ilde bu çalışmayı yapıyoruz. Bütün dosyaları titizlikle takip edeceğiz, kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Şunun altını çizerek ifade edelim, ucu nereye dokunursa dokunsun, hangi partiye mensup olursa olsun sorumlular adalet önünde hesap verecek. Bu bizim yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza ve onların ailelerine en büyük sorumluluklarımızdan birisi. Biz titiz bir şekilde hepsini takip edeceğiz. Adıyaman’ı da bu titizlikle takip edeceğimizin bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.