DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Hukukçular Derneği Başkanı Işık sınır ötesi operasyonunu değerlendirdi

Hukukçular Derneği Başkanı Işık sınır ötesi operasyonunu değerlendirdi

ABONE OL
24 Kasım 2022 15:21
Hukukçular Derneği Başkanı Işık sınır ötesi operasyonunu değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Türk Av. Ahmet Işık, Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonu hakkında değerlendirmede bulundu.

Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Av. Ahmet Işık,”Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütü PKK/YPG’ye karşı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirmiş olduğu PENÇE-KILIÇ hava harekâtı meşru müdafaa ve terörizm ile mücadele hakkına dayanmaktadır.”dedi.

Savaş ise uluslararası hukuka göre devletlerarası yapılan silahlı çatışma olduğunu ifade eden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından yapılan sınır ötesi harekatlar uluslararası hukuka göre savaş değil, meşru müdafaa ve terörizm ile mücadele hakkına dayanmaktadır. Savaş ise uluslararası hukuka göre devletlerarası yapılan silahlı çatışmalardır. Bu sebeple uzun yıllardır ülkemize yönelik gerçekleştirdikleri terör saldırıları neticesinde binlerce askerimizin ve masum vatandaşlarımızın şehit olmasına sebep olan terör örgütlerine yönelik yapılan meşru operasyonlar hakkında yapılan bu tarz açıklamalar hak, hukuk, adalet anlayışından, insani ve vicdani değerlerden uzaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzuru, vatandaşlarımızın güvenliği amacıyla gerçekleştirilen operasyonların kararlılıkla devam etmesini temenni ederken, başta Taksim’de, Gaziantep’te olmak üzere bu zamana kadar PKK/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen tüm saldırılarda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.