DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kahta’da tarihi mekanlarda caz festivali başladı

Kahta’da tarihi mekanlarda caz festivali başladı

ABONE OL
23 Ekim 2022 19:52
Kahta’da tarihi mekanlarda caz festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman’ın  Kahta ilçesinde bu yıl birbirinden renkli festival ve uluslararası organizasyonlara sahne olan tarihi mekanlarda Mezopotamya Caz Festivali düzenlendi.

Kommagene bienali kapanış programı çerçevesinde ‘Kommagene Yankıları’ temalı Mezopotamya Caz Festivali, 21 Ekim’de başlayıp 25 Ekim’de sona erecek.

Kahta ilçesine bağlı Belören Köyü yakınlarında Atatürk Barajı kıyısındaki adada düzenlenen Mezopotamya Caz Festivali’nde, Cansu Ergin ve Sami Hosseini’nin doğaçlama performansları caz meraklıları tarafından ilgi ile izlendi.

Nemrut Dağı’nda, Eski Kahta Kalesi’nde ve Kahta merkezde de caz festivalinin devam edeceğini ifade eden Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bugün Kommagene Bienal kapanış programı çerçevesinde Mezopotamya Caz Festivali programına başladık. İlk konserimizi adalardan Cansu Ergin ve Sami Hosseini ‘n performansıyla tamamlamış olduk. Çok güzel bir etkinlik oldu hakikaten. Güzel bir performanstı. Burada caz meraklıları ile beraber adaya geldik. Buranın hem tarihi ve doğası ile beraber bu güzel etkinliği burada yaşamış olduk. Önümüzdeki 4 günde yine diğer caz etkinliklerimiz olacak. Nemrut Dağı’nda, Eski Kahta Kalesi’nde ve Kahta merkezde devam edecek programlarımız. Tüm vatandaşlarımıza iyi eğlenceler diliyorum. Diğer programlarımıza da gelecek olan vatandaşlarımız varsa kaçırmasınlar diyorum” diye konuştu.

Kommagene bienali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen caz festivalleri ile Nemrut Dağı’nın eteğinde geçmişe yolculuk yapmak isteyen tarih, müzik ve doğa tutkunları unutamayacakları anlar yaşayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.