DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kovid-19 aşısı olan sağlık çalışanlarından ‘aşı yaptırın’ tavsiyesi

Kovid-19 aşısı olan sağlık çalışanlarından ‘aşı yaptırın’ tavsiyesi

ABONE OL
2 Haziran 2022 03:38
Kovid-19 aşısı olan sağlık çalışanlarından ‘aşı yaptırın’ tavsiyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

[ad_1]

Haberin videosu için tıklayın!
Haberin galerisi için tıklayın!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin menşeli aşılar Türkiye’ye getirilmesiyle birlikte 14 gün süren güvenlik testlerinin ardından 81 ile dağıtımı yapıldı.

Adıyaman’a getirilen 10 bin aşı ilk etapta sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ramazan Çelik, aşı konusunda çeşitli söylentilerin olduğunu ancak “Bu bir salgın ve daha ağır geçtiği için muhakkak öneriyoruz ve aşının yüzde 70-80’ne kadar koruyuculuğu bulunmaktadır.”

Yrd.Doç. Dr. Çelik: Kesinlikle aşı yapmak gerekiyor

Kesinlikle aşının yapılması gerektiğini belirten Yrd.Doç. Dr. Ramazan Çelik, şunları kaydetti:

“Aşılarımız Sağlık Bakanlığı tarafından getirildi. Sağlık Müdürlüğünde şuanda buradan da yine 2 tane doktor arkadaşımız ve hemşire arkadaşımız eğitim için gönderildi. Eğitimlerini aldıktan sonra listeleme ve sıralama yapılarak aşı çalışması başladı. Aşının yapılma şekli zaten eğitim alan arkadaşlar tarafından bildirim şeklinde çalıştığı kurumla beraber çağrılacak hastalardan onay alınacak tabi ki; hastalar derken aşı yapılacak kişiler ve sağlık personelleri aşının gerçekten çeşitli söylentiler var ama yüzde 70’e yakın koruyuculuğu var.

“Maskelerimizi takalım ve hijyene dikkat edelim”

Antikor geliştirmiş ama bunun dışında özellikle şunu söylemek istiyorum ki; aşılama olsun yada olmasın şu dönemde her zaman olduğu gibi yine maskelerimizi takalım ve hijyene dikkat edelim. Kesinlikle aşı yapmak gerekiyor. Bunu sonuçta grip aşısı gibi düşünelim grip aşısını her sene normal hastalara öneriyoruz. Ama bu bir salgın ve daha ağır geçtiği için muhakkak öneriyoruz ve aşının yüzde 70-80’ne kadar koruyuculuğu var dediğim gibi her zaman olduğu gibi hijyene kesinlikle dikkat etmemiz gerekiyor.”

Karataş: Yaptırmayı düşünüyorum

Herkese tavsiyede bulunduğunu aktaran Laboratuvar Teknikeri Nazif Karataş, “Benim antikorum pozitif geldi. Ayakta geçirmişim zaten, vücut bir antikor üretmiş, o aşıyı yaparak tam virüse karşı savunmaya geçmesi için yaptırmayı düşünüyorum. Yaptırmama gibi bir düşüncem yok, yaptıracağım. İlk başta ailemi yaptıracağım yaptırmama gibi bir durum yok. Elimize fırsat geçerse yaptıracağız. İletişim kurduğumuz her kişiye kendimizce tavsiyelerde bulunuyoruz.”şeklinde konuştu

Dr. Şaşmaz: Salgından korunmanın en iyi yolu aşı

Kronik rahatsızlığı olanların kesinlikle yaptırması gerektiğini söyleyen Acil Servis Doktoru İbrahim Halil Şaşmaz ise,”Salgından korunmanın en iyi yolu aşı, tedaviden ziyade kesinlikle aşı yapılması lazım. Ben tavsiye ediyorum kendimde sağlık çalışanı olarak mutlaka yaptıracağım. Özellikle bu kronik rahatsızlığı olanlar, bağışıklık sistemi problemi olanlar bundan bence çekinmeden yapmaları lazım. Bundan korunmak tedavisinden daha kolay aşı yapınca korunmuş oluyor. Daha sonraki oluşabilecek hastalığın yan etkilerinden korunmuş olacak. Tavsiye ediyorum.”dedi.


En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.