DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Milletvekili Tutdere TBMM’de gençlerin sesi oldu

Milletvekili Tutdere TBMM’de gençlerin sesi oldu

ABONE OL
2 Kasım 2022 19:49
Milletvekili Tutdere TBMM’de gençlerin sesi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının 10 yaşa kadar indiğine dikkat çekerek bu önemli sorunun üstünün örtülemeyeceğimi ifade etti. Tutdere ayrıca, Adıyaman’ın barınma ve spor alanındaki eksiklerini sıralayarak bu eksikliklerin giderilmesini istedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında uyuşturucu kullanımın 10 yaşa kadar indiğine vurgu yapan Milletvekili Tutdere bu durumun üstünün asla örtülemeyeceğinin altını çizerek, “Ben de bir konunun altını çizmek istiyorum. Türkiye’de şu anda gençlerimizin baş belası uyuşturucu sorunu var.  Bu sorunu hükümet olarak dikkate almanız, bu konudaki eleştirileri mutlaka dikkate almanız lazım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantımızda durumu tüm verileriyle birlikte açıkladı. Bu durum gençlerimizin geleceğini tehdit eden, hayallerini çalan bir durum. Kimse bunun üstünü örtemez. ‘Uyuşturucuyla mücadele ediyoruz, cezayı artırdık’ gibi açıklamalar yetmez. Çünkü uyuşturucu kullanımı 10 yaşa kadar düşmüş durumda. Bu hepimiz için büyük bir tehdit. Bu tehdidi görmezden gelemezsiniz, derhal gereğini yapmanız gerekiyor.” dedi.

Gölbaşı’na Okul Açtınız, Yurdunu Yapmadınız

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununa dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Gölbaşı ilçemizde 860’a yakın yüksekokul öğrencisi var. Gölbaşı ilçemizde meslek yüksekokulu var, ancak yurt yok. Buradaki gençlerimiz yurt sorunu nedeniyle mağduriyetler yaşıyorlar, komşu bir ilçeye gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da hem ekonomik anlamda büyük bir külfet yaratıyor hem de gidiş gelişlerde büyük bir soruna neden oluyor. Gölbaşı ilçemize yurdu ne zaman yapacaksınız? Okulu açıyorsunuz, yurdu yapmıyorsunuz. Bu çelişkiyi gidermenizi talep ediyoruz. Gölbaşı ilçemize bir an evvel yurt yapmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Adıyamanlı Gençler Stadyum Bekliyor

Adıyaman’a stadyum yapılması için daha önceki çağrısını yineleyen Milletvekili Tutdere, “Amatör ve profesyonel lig olmak üzere 85’in üzerinde futbol takımımız var. Bu takımlarımızın antrenman yapacakları spor sahaları bile yok. Adıyaman’daki stadyum koşulları ve fiziki yapısı talebi karşılamıyor. Adıyaman halkı sizden stadyum bekliyor. Aynı şekilde Kahta 02 Spor Kulübü’müzün de hem antrenman hem de sosyal tesis ihtiyacı var. Kahtalı, Adıyamanlı gençler Bakanlığınızdan stadyum bekliyor” şeklinde konuştu.

Aradan Yıllar Geçti Dört Beldemize Halı Saha Yapmadınız

Bütün taleplerine rağmen Adıyaman’da 4 beldeye hala halı saha yapılmadığını vurgulayan Milletvekili Tutdere, Bakan Kasapoğlu’na eleştirilerde bulunarak, “Harmanlı, Yaylakonak, Kömür, Pınarbaşı beldelerimizde hala halı saha yok. Defalarca talep ettik, soru önergeleri verdik, gündeme getirdik; ancak bir türlü yapmıyorsunuz. Buradaki gençler bize şunu söylüyor: ‘Bu dört belde de acaba CHP’li olduğu için mi Bakanlık bizi görmüyor, halı saha yapmıyor?’ diyorlar. Biz bu konudaki talebimizi yineliyoruz. Bu gençlerimizin talebini bir an evvel karşılayın. Bu çocuklarımızın da spor yapma hakları var. Bu haktan mahrum bırakmayın.” çağrısında bulundu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tutdere ayrıca Bakan Kasağoplu’na “Ülkemiz dünyada genç işsizlik bakımından kaçıncı sıradadır? 2002-2022 yılları arasında 15-30 yaş aralığında kaç genç intihar etmiştir?” sorularını yöneltti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.