DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

VALİ MAHMUT ÇUHADAR, ADIYAMAN’IN MEYVE FİDANI ÜRETİM MERKEZİ BOZHÜYÜK KÖYÜ’NDE

VALİ MAHMUT ÇUHADAR, ADIYAMAN’IN MEYVE FİDANI ÜRETİM MERKEZİ BOZHÜYÜK KÖYÜ’NDE

ABONE OL
14 Haziran 2022 15:11
VALİ MAHMUT ÇUHADAR, ADIYAMAN’IN MEYVE FİDANI ÜRETİM MERKEZİ BOZHÜYÜK KÖYÜ’NDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’da il ve ilçe merkezi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile yurdun dört bir tarafının meyve fidanı ihtiyacını merkeze bağlı Bozhüyük Köyü karşılıyor.
Vali Mahmut Çuhadar, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas’la birlikte Adıyaman’ın önemli meyve fidanı üretimi merkezlerinden biri olan ve yıllık ortalama 1 milyon sertifikalı meyve fidanı üretiminin yapıldığı merkeze bağlı Bozhüyük Köyünü ziyaret etti.


Bozhüyük Köyüne gelişinde kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Mahmut Çuhadar, köy muhtarı ve köy halkıyla sohbet ederek, köyün ihtiyaç ve taleplerini tek tek dinleyip, çözümü noktasında istişarelerde bulundu.
Vali Mahmut Çuhadar, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra badem, ceviz, nar, elma, erik, üzüm, zeytin, şeftali, kaysı, ayva ve Trabzon hurması başta olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyon sertifikalı meyve fidanının üretildiği köyde üretim sahalarını gezerek, fidan üreticilerinden fidanların üretim aşaması ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’ın meyvecilik alanında üretim desenini her geçen gün zenginleştirdiğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Valilik olarak kentimizin can damarı olarak gördüğümüz tarımın geliştirilmesi amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Çiftçilerimizin gelirinin artırılması amacıyla İl Özel İdaremizin desteği ile ilimizde ve ilçelerimizde meyveciliği yaygınlaştırma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda birçok ilçemizde çiftçilerimize meyve fidanları dağıtımı yaptık. Bu desteklerle amacımız, Adıyaman’ın tarımsal ürün çeşitliliğini, bölgenin meyve ihtiyacını karşılanmasını ve çiftçimizin tarımsal girdisini artırmaktır. Bugün Bozhüyük Köyümüzde üretimi yapılarak ilimiz merkez başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına meyve fidanı dağıtımı yapılan sahada incelemelerde bulunduk. Tarım sektörünün gelişmesi ve üretim yelpazesinin zenginleşmesi için büyük emeklerle meyve fidanı üretimi yaparak ilimizin ve bölgenin fidan ihtiyacını karşılayan üreticilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, bereketli kazançlar diliyorum.
Mezopotamya’nın verimli topraklarına sahip Adıyaman’ın tarım alanında gelecek vaad ettiğini ve sulama projelerinin hayata geçirilmesiyle bu topraklara bereket geleceğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “2 yıldan fazla bir süredir tüm dünyanın yaşadığı salgın, tarım sektörünün dünyadaki stratejik önemini bir kez daha göstermiştir. Tarımsal üretimi ekonomik boyutunun çok ötesinde, stratejik bir sektör olarak değerlendiriyoruz. Bunun için tarımsal üretime çok önem veriyor ve çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz. Özellikle ilimizde devam eden sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.