Adıyaman Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile farklı ülkelerden 6 okulun ortaklığında hazırlanan “Erasmus + K229 BE FRİENDLY TO NATURE” projesi kapsamında Adıyaman’a gelen yabancı uyruklu öğrenci ve eğitimciler, Adıyaman Üniversitesini ziyaret etti.
Misafirler, Proje Koordinatörü Gülcan Kaplan öncülüğünde rektörlük makamında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile bir araya geldi.

Rektör Turgut’a proje hakkında bilgi veren Kaplan şöyle konuştu: “İklim değişikliği ve çevre eğitiminin ortaöğretimde önemine dair olan bu projenin ortakları İspanya, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Adıyaman ve Antalya’dan 6 lisedir. Proje kapsamında okullarımızda iklim ve çevre eğitimine dair çeşitli etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirilmektedir. Üniversite ile de ortak etkinlikler planlanmıştır. Etkinlik konusu olan WATER İS LIFE (Su Hayattır) kapsamında Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarının rehberliğinde “Suyun Sanatı” konulu sanat etkinliği gerçekleştirilmiştir.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Turgut, Üniversite olarak ilimiz ve gençlerimiz için faydalı olacağına inandığımız her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Ziyaretin ardından yabancı uyruklu öğrenci ve eğitimciler, Üniversite kampüsünde düzenlenen gezi programına katıldılar.
Programa İspanya, Hırvatistan, İtalya, Portekiz ve Türkiye’den 10 öğretmen ve 36 öğrenci katıldı.
ADIYAMAN
12 saat önceADIYAMAN
12 saat önceADIYAMAN
12 saat önceADIYAMAN
12 saat önceADIYAMAN
12 saat önceADIYAMAN
13 saat önceADIYAMAN
13 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17079 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
12504 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11305 kez okundu
4
Polisler, ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek’ Projesiyle öğrencilere bilgilendirildi
6961 kez okundu
5
Hayırsever Erdemoğlu Ailesi’nden Gölbaşı İlçemize 16 Derslikli Fen Lisesi…
6414 kez okundu