DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Açıkgöz’den Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayı İçin Destek Sözü

Açıkgöz’den Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayı İçin Destek Sözü

ABONE OL
20 Mayıs 2022 16:42
Açıkgöz’den Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayı İçin Destek Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

GAP İdaresi Genel Başkanı Açıkgöz’den Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayı İçin Destek Sözü

Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı, uluslararası üne sahip 50 sanatçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, GAP İdaresi Genel Başkanı Mehmet Açıkgöz’den çalıştay için destek sözü geldi.

Çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere GAP İdaresi Genel Başkanı Mehmet Açıkgöz ve GAP İdaresi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Pelin Özer’i makamlarında ziyaret eden Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Çalıştay Danışma Kurul Başkanı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Çalıştay Genel Koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay ve Öğr. Gör. Büşra Kuruçay çalıştay ile ilgili Başkan Açıkgöz’e bilgi verdiler.

Çalıştay ile ilgili konuşan Prof. Dr. Kırılmış, Adıyaman’ın 1-8 Ekim tarihleri arasında Perre Antik Kent’te düzenlenecek törenle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirtti.

Etkinlik ile birlikte farklı kültürleri bir araya getirmeyi ve çağdaş sanatın ön saflarında yer alan ulusal ve uluslararası üne sahip akademisyenleri Adıyaman’ın tarihi ve turistik zenginlikleriyle tanıştırmayı hedeflediklerini belirten Kırılmış, “Bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Perre Sanat Çalıştayı’nı geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılınç ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın gayretleriyle ilimize gelecek olan sanatçılara tarihi ve turistik güzelliklerimizi ev sahipliğimizle harmanlayıp sunmak istiyoruz. Çalıştay bünyesinde resim, heykel, seramik ve disiplinler arası güncel sanat üretimlerine yer verilmesi planlanmaktadır. Türkiye’nin önde gelen ressamlarının yanı sıra birçok ülkeden ünlü sanatçıların katılacağı sanat çalıştayında, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri de usta ressamlarla birlikte hünerlerini sergileyecekler. Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

GAP İdaresi Genel Başkanı Açıkgöz ise, GAP İdaresi olarak Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayı için destek sözü verdiklerinin altını çizerek, etkinlikte emeği geçenlere başarılar diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.