DOLAR 28,8041 0.22%
EURO 31,5935 0.38%
ALTIN 1.847,841,17
BITCOIN 1068767-0,03%
Adıyaman
12°

AÇIK

17:49

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AŞÇI’DAN AGC’YE ZİYARET

ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AŞÇI’DAN AGC’YE ZİYARET

ABONE OL
14 Haziran 2022 15:14
ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AŞÇI’DAN AGC’YE ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan AŞÇI, Adıyaman Gazeteciler Cemiyetine iade-i ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında AŞÇI şu sözlere değindi;

“Öncellikle başkanımıza teşekkür ediyorum çünkü Adıyaman’a atandığımız zamanlarda bizi ilk ziyaret eden başkanlarımızdan bir tanesi. İadeyi ziyaret etmek istedik hem de şu ana kadar il milli eğitim müdürü olarak yaptıklarımızdan yapacaklarımızdan bahsetmek istedik ziyaretimizin amacı.

Adıyaman’ın özellikle Adıyaman’da okullaşma oranında devlet yatırımı çok fazla sonuçta Bakan Bey’in gelmesiyle beraber 60 tane yeni okul yatırımı aldık. Tek kalemde bu da çok büyük bir yatırım. Türkiye’de hakikaten bunu alan il çok az. 12 tane ikili eğitimli okulumuz var onları da tekliye geçiriyoruz. Neredeyse il genelinde bütün planlanan yatırımlar yapıldığında. Öğrenci sayımız ortalama 20’ye kadar düşüyor buda Türkiye ortalamasının altında. Dolayısıyla bu ilin öğretmen açığı da yok. 11 300 civarında öğretmenimiz var. Çevre illere nazaran bakıldığın da çok büyük bir avantaj.  500 civarında ücretli öğretmenimiz var ama askerde olan var doğum izninde olan var ücretsiz izinde olan var dolayısıyla öğretmen olarak da devlet her şeyi yapmış. Bizde il milli eğitim olarak öğretmenler olarak çalışacağız bu ilin çocuklarına faydalı olacağız. Tarım lisemiz bu il için çok önemli gerçekten. Sayın bakanımıza sayın valimize teşekkür ediyorum. Şuan tarım lisemiz açıldı. Bu yıl itibarıyla öğrenci alacağız 950 dönüm yaklaşık 1000 dönüm arazi belirledik bu arazimizde üreteceğiz bu ürettiklerimizi çıktıya çevirmek içinde tarım lisesine büyük bir fırın kuracağız. İşlediğimiz buğdayı oradan ekmek yapacağız. Aynı zamanda tarım lisesine bünyesinde birden fazla sera kurmayı düşünüyoruz buralarda sebze meyve üreteceğiz ve biz şuan il milli eğitim müdürlüğü olarak hem öğretmen evi üzerine hem Perre Uygulama Oteli üzerine ilin bütün kurumsal yemeklerini biz veriyoruz. Dolayısıyla seradan ürettiğimiz meyve sebzeyi mutfağımızda işleyeceğiz. Fırınımızda ürettiğimiz ekmekleri kendimiz kullanacağız. Dolayısıyla tarım lisesinin bu ile çok büyük katkı olacağını düşünüyorum. Çünkü dünya son şu korona belasından sonra dünyada savaşlar başlıyor. Tarım dünyanın 1 numaralı gündemi maddesi haline geldi. Tarım devlet politikası anlamına geldi dolayısıyla bu ilin böyle bir politikaya uygun olarak tarım lisesinin açılması bu ile çok büyük ciddi katkı sunacağını düşünüyorum.”

AGC Başkanı Zeki DİŞKAYA:

“Sayın milli eğitimiz müdürümüzün iadeyi ziyareti oldu. Ben bu ziyaretten dolayı sayın milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim. Tabi 1 kalemde 60 tane okul yapımının sayın bakandan alınması zannediyorum bunun bide +11 toplamda 71 okul ediyor Adıyaman için gerçekten çok çok önemli bir yatırım emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Özellikle Ahmet AYDIN beyin münasebetleri, yakınlıkları Bakan Bey ile bu konuda ciddi katkılarının olduğunu kanaatindeyim. Ahmet beye teşekkürlerimi iletiyorum inşallah bu yatırımlar devam eder. Ama bu tür böyle toplu yatırımlar alırsak bu aradaki açıkları kapatma, eğitimi belli bir seviyeye getirme 60-70’ler den kurtulup, şöyle 20’lere doğru tırmanma imkânı buluruz onun için milli eğitim müdürümüz çocuklarımızı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kurumların müdürü, evlattan önemlisi, yok müdürümüze çalışmalarında başarılar dileriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.