DOLAR 41,5892 0,24%
EURO 48,8923 0,44%
ALTIN 5.142,730,34
BITCOIN 4703673-0,62%
Adıyaman
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kölelik koşullarında çalışıyoruz, alnımızın terini istiyoruz’

‘Kölelik koşullarında çalışıyoruz, alnımızın terini istiyoruz’

ABONE OL
23 Eylül 2025 17:40
‘Kölelik koşullarında çalışıyoruz, alnımızın terini istiyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman’da inşaat işçilerinden eylem: ‘Kölelik koşullarında çalışıyoruz, alnımızın terini istiyoruz’

Adıyaman Köyevleri Projesi’nde çalışan ve 5 aydır maaşlarını alamayan inşaat işçileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Adıyaman İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. Farklı illerden çalışmaya gelen yaklaşık 150 işçi “Depremin korkunç yüzünü gören bizler, ne yazık ki bugün yeni bir depremle yıkıldık. Beş aydır tek bir kuruş para alamıyoruz” dedi. İşçiler, daha önce ilgili kurumlarla görüştüklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Adıyaman’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı deprem konutları köy evleri projesinde çalışan ve 5 aydır maaşlarını alamayan işçiler, Adıyaman Valiliği önünde eylem yaptıktan sonra Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ile görüştü. Görüşmenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Adıyaman İl Müdürlüğü binası önüne gelerek basın açıklaması yapan işçiler “Bizler alnımızın terini, çocuklarımızın rızkını almak için buradayız” ifadelerini kullandı. İşçiler, çalıştıkları ortamda hijyen koşullarının yetersiz olduğunu da dile getirdi.

kolelik-kosullarinda-calisiyoruz-alnimizin-terini-istiyoruz

kolelik-kosullarinda-calisiyoruz-alnimizin-terini-istiyoruz

İşçiler adına konuşan Saha Topoğrafı Emre Çiftehan, kölelik koşullarında çalışmaya mahkum edildiklerini vurgulayarak, “Bizler 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak isteyen inşaat emekçileriyiz. Bizler bu toprağın çocuklarıyız; kimimiz Malatyalı, kimimiz Elazığlı, kimimiz de Adıyamanlıyız. Depremin korkunç yüzünü gören bizler, ne yazık ki bugün yeni bir depremle yıkıldık. Beş aydır tek bir kuruş para alamadığımız Didoray, İnelsan ve KB inşaat ortaklığı bizlere ödeme yapamayacağını söylemektedir” ifadelerini kullandı.

Çiftehan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

“Ana Firma, Adeta Aklımızla Alay Etmektedir”

“Biz inşaat emekçileri depremin duygusal hisleriyle sabredelim çalışalım derken, konteynerde ve çadırdaki komşumuzu düşünürken, ana firma ‘para almadığınız yerde niye çalışıyorsunuz, işi bırakıp gitseydiniz’ diyerek adeta bizim aklımızla alay etmektedir. Bizler 46 derece sıcağın altında çalışırken onlar, işçinin hakkını nasıl gasp ederiz planları kurmuş ve bugün bizim anlaşma imzaladığımız firmayı sessiz sedasız feshederek minareyi kılıfına uydurmuşlardır.

“Yemekler Kalitesiz, Hijyen Koşulları Yetersiz”

Çekilen sıkıntıların ve görülen eziyetlerin haddi var, hesabı yoktur. Bizler insan onuruna yakışmayan yerlerde yatıp, içinden türlü böcek ve haşeratın cirit attığı mutfaklarda yemek pişirilip verilen yerlerde yemek yiyip, günde 10 saat çalışan emekçileriz. Bizler ne dilenmeye, nede duygu sömürüsü yapmaya geldik. Bizler alnımızın terini, çocuklarımız rızkını almak için buradayız.”

Kaynak : PHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.