Adıyaman’da “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” Kampanyasıyla Organ Bağışına Destek Çağrısı
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Sağlık Bakanlığı tarafından organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” kampanyası kapsamında toplum sağlığına katkı sunmayı ve vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Türkiye genelinde organ nakli bekleyen kişi sayısının 32.982’ye ulaştığını, bu yıl içinde ise 2.210 naklin gerçekleştirildiğini belirtti. En fazla ihtiyaç böbrek naklinde görülürken, 25.651 kişi böbrek bekliyor; buna karşılık 2.683 böbrek nakli yapıldı. Karaciğer nakli sayısı 1.410, kalp nakli ise 41 olarak kaydedildi.
Bölgesel verilere de değinen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Adıyaman ve çevresinde toplam 462 naklin gerçekleştiğini ifade etti. Böbrek nakli bekleyen 1.340 kişiden yalnızca 69’u nakil olurken, 288 kişiye karaciğer nakli yapıldı. Kalp ve akciğer nakli henüz gerçekleştirilmezken, 174 kişiye kornea nakli ile görme imkânı sağlandı.

her-bagis-yeni-bir-hayattir
Dijital Bağış Sistemi ile Yeni Dönem
Organ bağışını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Dijital Bağış Sistemi”, vatandaşlara e-Devlet üzerinden veya [organdbagis.saglik.gov.tr](https://organdbagis.saglik.gov.tr) adresinden dakikalar içinde bağışçı olma imkânı sunuyor.
Yeni sistemin bağış sürecini sadeleştirdiğini ve vatandaşların bu kararlarını aileleriyle paylaşmalarını kolaylaştırdığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Şirik, “Dijital bağış sistemiyle vatandaşlarımızın organ bağışına katılımını hızlandırmayı, süreci herkes için daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.
Organ ve Doku Bağış Haftası Etkinlikleri
Prof. Dr. Mehmet Şirik, vatandaşları organ bağış kartı edinmeye veya dijital sistem üzerinden bağışçı olmaya ve bu kararı aileleriyle paylaşmaya davet etti.
ADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceSİYASET
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
15 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17058 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13715 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11282 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8634 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7838 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.