Warning: Illegal string offset 'kategoriSabit' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 19

Warning: Illegal string offset 'kategoriRenk' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 25

Warning: Illegal string offset 'tHeaderRenk' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 25

Warning: Illegal string offset 'kategoriRenk' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'tGenelHover' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 26

Warning: Illegal string offset 'fotoGaleriSwitch' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 28
‘Yolsuzluğa para buluyorlar ama deprem bölgesinde çakılı çivileri yok’ – Haberimiz Var, Haberiniz Olsun! | Adıyaman Haberleri
DOLAR 42,2598 0,23%
EURO 49,0889 0,44%
ALTIN 5.588,65-1,19
BITCOIN 4103301-3,35%
Adıyaman
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE


Warning: Illegal string offset 'altKategori' in /home/ady/public_html/wp-content/themes/adiyaman-haber/single.php on line 49
‘Yolsuzluğa para buluyorlar ama deprem bölgesinde çakılı çivileri yok’

‘Yolsuzluğa para buluyorlar ama deprem bölgesinde çakılı çivileri yok’

ABONE OL
15 Kasım 2025 10:38
‘Yolsuzluğa para buluyorlar ama deprem bölgesinde çakılı çivileri yok’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Bakan Kurum Adıyaman’da CHP’ye yüklendi: ‘Yolsuzluğa para buluyorlar ama deprem bölgesinde çakılı çivileri yok’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’ın İndere bölgesinde açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’da düzenlenecek 350 bininci deprem konutu teslim töreni öncesinde konuşan Bakan Kurum, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, muhalefeti deprem bölgesine yönelik tutumları nedeniyle eleştirdi.

“350 bin konutun teslimi yarın yapılacak, yılsonuna kadar 450 bin konut verilecek”

Törene Bakan Kurum’un yanı sıra Adıyaman Valisi Osman Varol, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, milletvekilleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“350 bininci konutu yarın Cumhurbaşkanımız teslim edecek”

Bakan Murat Kurum, İndere Projesi’nin Adıyaman’ın yeniden yapılanmasındaki önemine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yeniden yeni bir heyecan ile Adıyaman’dayız. Şu anda yeni Adıyaman’ın simge mekanı olan İndere’deyiz. Adıyaman’ın gurur tablosu burasıdır. Burada 16 bin yeni yuvamızı yapıyor ve dükkanları, camisi, sosyal donatıları ile birlikte örnek olacak bir yerleşim alanını Türkiye’ye kazandırıyoruz. İndere projemiz Adıyaman tarihindeki yerini en kısa sürede alacaktır.”

Kurum, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 350 bin deprem konutunun anahtar teslim töreninin gerçekleştirileceğini belirterek:

“Yarın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile 350 bininci konutumuzun anahtarını teslim edeceğiz. Depremin olduğu ilk günden bu yana afet bölgesinden tek bir an bile ayrılmıyoruz. Sahada birebir takip ettik, bugün projelerimizin çok hızlı ilerlediğini görmekten mutluluk duyuyoruz.”

“Asrın felaketine karşı asrın inşası sürüyor”

Kurum, deprem bölgelerindeki çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı:

“Asrın felaketine karşı asrın inşası tüm deprem bölgesinde devam etmektedir. Afetzede kardeşlerimize 6 Şubat sabahı verdiğimiz sözü tutuyoruz. 11 ilimizi ayağa kaldıracağız dedik ve o güne çok az kaldı.”

yolsuzluga-para-buluyorlar-ama-deprem-bolgesinde-cakili-civileri-yok

yolsuzluga-para-buluyorlar-ama-deprem-bolgesinde-cakili-civileri-yok

“Adıyaman’da 38 bin konut tamamlandı, yılsonuna kadar 43 bine ulaşacak”

Konuşmasının devamında:

“Adıyaman’da 38 bin konutu tamamladık. Yılsonuna kadar 43 bin hak sahibi vatandaşımızın konutlarını teslim edeceğiz. Deprem bölgesinin tamamında 350 bin konut sayısına ulaştık. Yılsonuna kadar 453 bin hak sahibi vatandaşa konutlarını teslim edeceğiz ve onların mutluluğuna şahitlik edeceğiz.” dedi.

“Tek arzumuz yuvasız tek bir kardeşimiz kalmasın”

Kurum, hedeflerinin tüm depremzedelerin kalıcı konutlara ulaşması olduğunu belirterek:

“Tek arzumuz var, evsiz yuvasız tek bir kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Bizim yolumuz dilleri dualı annelerin yoludur. Bizim yolumuz bize ilk günden bu yana inanan milletimizin yoludur. Bizim arkamızda bu dualar varken Türkiye’nin karşısında kimse duramaz.”

CHP’ye sert eleştiri: “Deprem bölgesine gelmeden masa başında siyaset yapıyorlar”

Bakan Kurum, konuşmasının siyasi bölümünde CHP’yi hedef aldı. Kurum, CHP’nin deprem bölgesine yönelik eleştirilerini haksız bulduklarını söyledi:

“CHP Genel Başkanı oturduğu yerden siyaset yapıyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeden masa başı siyaset yapıyor. Milletin derdine derman olmadan algılar ve yalanlarla siyaset yapıyorlar.”

“Deprem bölgesinde çakılı çivileri yok”

Kurum açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Yarın 350 bininci konutu teslim edeceğiz. Bu sayı depremzede kardeşlerimizin yüzde 80’inin evini almış olması demektir. Masa başında değil, her hafta deprem bölgesine gelerek bunu yapıyoruz. Amaçları deprem bölgesinin derdine derman olmaksa burada çakılı bir çivileri olurdu. Dertleri deprem bölgesini siyaset malzemesi yapmak.”

“Yolsuzluklara gelince para buluyorlar, deprem bölgesine gelince yok”

İstanbul’daki yolsuzluk iddialarına değinen Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’daki dosyayı gördük. Buradaki usulsüzlükler ile yapmış oldukları işlerle paraları nasıl topladıklarını hep birlikte gördük. Yolsuzluklara gelince burada paraları buluyorlar ama deprem bölgesine gelince burada çakılı bir çivileri yok. Sadece o paralar ile onlarca konut yaparlardı.”

“İşçinin, emekçinin alın terine haksızlık edemezsiniz”

Kurum, muhalefetin eleştirilerine karşılık:

“Şimdi utanmadan sıkılmadan işçinin, emekçinin alın terine haksızlık edeceksiniz. Edemezsiniz, size bu siyaseti yaptırmayacağız. Tavsiyemiz bize engel olmayıp önümüze taş koymasınlar.” dedi.

“Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız”

Bakan Kurum konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz 85 milyon vatandaşımızla el ele verdik. Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız dedik. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.”

Kaynak : PERRE

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.