Tur Rehberi Gizem Tekyurt, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı ve Kommagene uygarlığını tanıtmak amacıyla, rehberlerin kullandığı klasik flamalar yerine Kral Antiochos figürünü bayrak olarak kullanarak bir ilke imza attı.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı Anıtsal Alanı’nın tanıtımına katkı sunmak amacıyla Tur Rehberi Gizem Tekyurt, rehberlik faaliyetlerinde farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.
M.Ö. 50’li yıllarda Kommagene Kralı Antiochos Theos tarafından inşa ettirilen Nemrut Dağı ve Kommagene uygarlığına ait eserlerin unutulmaması ve daha etkin tanıtılması amacıyla, rehberlerin gruplarını yönlendirmek için kullandığı klasik şemsiye ve renkli flamalar yerine Kral Antiochos figürünü bayrak olarak kullanan Tekyurt, bu uygulamayla rehberlik alanında bir ilki gerçekleştirdi.
Uygulamaya ilişkin açıklama yapan Tur Rehberi Gizem Tekyurt, Kommagene uygarlığının dünya tarihindeki özgün yerine dikkat çekerek, “Tarihe damga vurmuş, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen ve ülke tanıtımına önemli katkı sağlayan bu mirası unutmamak gerektiğine inanıyorum. Kommagene uygarlığı, barış içinde yaşamayı iki bin yıl önce hayata geçirmiş ender uygarlıklardan biridir. Savaşsız sona ermiş olmasıyla da dünyada belki tek örnektir. Bu nedenle rehber camiasının kullandığı klasik flamalar yerine Antiochos’u tercih ettim” ifadelerini kullandığını söyledi.
Turlarında her noktada Antiochos figürüyle rehberlik yaptığını belirten Tekyurt, tarihi temaların turizm tanıtımında daha fazla kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Tekyurt, “Tüm rehber meslektaşlarıma çağrım, bulundukları bölgelerin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaran temalarla Türkiye’nin tanıtımına katkı sunmalarıdır” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak : PERRE
ADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
1 saat önceADIYAMAN
1 saat önceADIYAMAN
1 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17086 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13745 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11313 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8659 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7873 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.