DOLAR 43,0297 0.16%
EURO 50,4667 -0.24%
ALTIN 5.991,090,43
BITCOIN 38816031,74%
Adıyaman

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emircan Ahmet Alsan: Basın, Gerçeğin Son Kalesidir

Emircan Ahmet Alsan: Basın, Gerçeğin Son Kalesidir

ABONE OL
9 Ocak 2026 16:07
Emircan Ahmet Alsan: Basın, Gerçeğin Son Kalesidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazeteciliğin yalnızca bir meslek değil; toplumun hakikate ulaşma mücadelesinde üstlendiği hayati bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Alsan, özellikle zor dönemlerde basının üstlendiği rolün daha da belirgin hale geldiğini belirterek, doğru bilginin kamuoyuna ulaşmasının demokratik düzenin sürdürülebilirliği açısından kritik olduğunu ifade etti.

Basın Olmadan Hesap Verebilirlik Olmaz

Basının denetleyici gücüne dikkat çeken Alsan, özgür ve bağımsız bir medya ortamı olmadan şeffaflıktan söz edilemeyeceğini dile getirdi. “Gazeteciler, kamu adına sorular soran, yanlışları görünür kılan ve toplumsal hafızayı canlı tutan bir görev yürütmektedir. Bu görev baskıyla değil, güvenceyle desteklenmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Yerel Basın Adıyaman’ın Sesidir

Adıyaman’da görev yapan yerel basın mensuplarının kentin sorunlarını gündeme taşıyarak önemli bir kamu hizmeti sunduğunu belirten Alsan, yerel gazeteciliğin ekonomik ve mesleki zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığını ifade etti. Yerel basının güçlenmesinin, halkın yönetime katılımını ve demokratik bilinç düzeyini artıracağını vurguladı.

Açıklamasının sonunda Anahtar Parti’nin basın özgürlüğünü temel bir demokratik ilke olarak benimsediğini kaydeden Alsan, mesleğini etik değerler çerçevesinde sürdüren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r