Gözün aydın Adıyaman’ın küçük esnafı.
Gözün aydın Adıyaman Belediyesi.
Gözün aydın Adıyaman Bürokrat ve Siyasetçileri.
İpekyolu Kalkınma Ajansı ADIYAMAN içinde 30 MİLYON TL yollamıştı artık o para yok.
Depremden dolayı İpekyolu Kalkınma Ajansı depremin vurduğu iller için küçük esnafa yönelik geçici iş yerleri yapılması için başta Hatay, Kahramanmaraş, Malatya olmak üzere Acıyaman pardon ADIYAMAN içinde 30 MİLYON TL para belediyeye yolladı.
Buraya kadar her şey normal ama normal olmayan tek şey Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya (Malatya Belediyesi 2000’nin üzerinde geçici iş yeri yaparak esnafına dağıttı )İpekyolu Kalkınma Ajansından kendilerine gelen paralarla hızlı bir şekilde küçük esnafa yönelik geçici çarşıların yapımına başladılar ve büyük bir çoğunluğunu da bitirip küçük esnaflara dağıttılar.
Adıyaman da şu ana kadar yapılan geçici çarşılar beğenmediğimiz Koordinatör Vali Gökmen Çiçek zamanında yapıldı ve bu yapılan çarşılar toplam 9-10 kadar ve dükkan sayısı da 420-430 kadar.
Depremin üzerinden 8 aydan fazla zaman geçti ve deprem Adıyaman’ı yerle bir etti, Adıyaman da küçük esnaf diye bir şey kalmadı. Adıyaman’ın ayağa kalkması ve normale dönmesi için küçük esnaflara yönelik çarşıların sayısının arttırılması gerekli.
İpekyolu kalkınma ajansının 5-6 ay önce Adıyaman için 30 milyonluk bir bütçe ayırmıştı ve bu paranın küçük esnafa yönelik çarşı yapılması için kullanılması şartı ile belediye aktarıldı. Bu parayı önce iş adamları istedi sonrada galericiler sitesi istedi ama İpekyolu Kalkınma Ajansı bu para küçük esnaf için geçici iş yeri şartı konduğu için bu parayı iş adamları ve galericiler kullanamadı ve işin tuhafı bu parayı Adıyaman Belediyesi de kullanamadığı için İpekyolu Kalkınma Ajansı parayı geri çekti.
Adıyaman da Şahinbey Belediyesinin yaptığı ve 50 milyon TL mal olan çarşıyı Şahinbey Belediyesi kendi bütçesinden yaptı ve iller bankası parayı Şahinbey Belediyesi ne vermedi ve o parayıda Adıyaman Belediyesine verdi.
Adıyaman Belediye Başkanına sorarsanız küçük esnafa yapılan dükkan sayısı yeterlidir, Adıyaman da esnaf odasına kayıtlı küçük esnaf sayısı 9-10 bin ve bunların 5-6 bini bu depremden etkilendi bu karşılık yapılan dükkan sayısı 420-430 kadar ve bu dükkanların hiç birini Adıyaman belediyesi yapmadı ve ne hikmetse küçük esnafa yönelik yapılmak istenen geçici iş yerleri yer vermediği söyleniyor.
Başta Katar, Fransa ve yardım dernekleri bunların içinde ÇATAP derneğinin de olduğu yardım kuruluşları ısrarla yer istemelerine rağmen sadece Fransa’nın isteğine olumlu cevap verdiler.
Adıyaman belediyesinin küçük esnafa yönelik yapılmak istenen çarşılara hangi akla binayen yer vermediği için ve iş yeri açmak içinde kendi imkanları ile yer bulamayan küçük esnaflar ACIYAMANI Pardon ADIYAMANI terk etmeye başladılar.
ADIYAMANI BİTİRMEYE SÖZ VERENLER KİMLER ACABA.
GENEL
9 gün önceADIYAMAN
9 gün önceADIYAMAN
9 gün önceADIYAMAN
9 gün önceİLÇELER
9 gün önceADIYAMAN
9 gün önceADIYAMAN
9 gün önce