Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da yıkılan tarihi konaklara 25 milyon 600 bin destek sağlandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma neden olduğu Adıyaman’da birçok cami, konak ve tarihi yapılarda yıkıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Keleş Konağı, Talat Efendi Konağı ve Mehmet Efendi Konağı restorasyon çalışmaları devam ederken, Merkezde Ulucami karşısında bulunan Mehmet Ağa Konağı, Besni Kargalı Köyü Vakkas Emiroğlu Konağı ve Durukaynak Köyü İsmet Tanrıverdi Konağı için de çalışmalar başlatıldı.

“Şehrimizin kültürel ve turistik potansiyelini artıracak önemli bir adımdır”
Kentin tarihi dokusunda büyük bir boşluğu dolduracak olan tarihi konakların yeniden canlandırılmasının, yaşanan deprem sonrası turizm sektörünün yeniden inşasında ve Adıyaman Turizm Ekosisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi konaklar için 25 milyon 600 bin TL destek sağlandığını aktararak, “Adıyaman’ın tarihi konaklarının restore edilmesi, şehrimizin kültürel ve turistik potansiyelini artıracak önemli bir adımdır. Bakanlığı’mızın destekleri ile tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak : PHA
ADIYAMAN
13 saat önceADIYAMAN
13 saat önceADIYAMAN
13 saat önceSİYASET
15 saat önceADIYAMAN
15 saat önceADIYAMAN
15 saat önceADIYAMAN
1 gün önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17058 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13715 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11282 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8634 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7840 kez okundu