Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Zabıta ekipleri, kent merkezinde gerçekleştirdikleri denetimlerde yaya kaldırımlarını ve engelli geçişlerini işgal eden araç sürücülerine yönelik uyarılarda bulundu. Vatandaşların güvenli ve engelsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi amacıyla yapılan kontrollerde, özellikle kaldırımlar ile engelli rampalarına park eden sürücüler hem sözlü hem de yazılı olarak uyarıldı.
Ekipler, yapılan uyarılara rağmen ihlallerin sürmesi halinde gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını belirtirken, şehirde yaya önceliğinin önemine dikkat çekti ve herkesin ortak yaşam alanlarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

adiyaman-belediyesinden-kaldirim-isgallerine-siki-denetim
BAŞKAN TUTDERE: “KALDIRIMLAR YAYALARINDIR”
Denetimlere ilişkin açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunarak şunları söyledi:
“Kaldırımlar, engelli rampaları ve yaya geçitleri toplumun ortak kullanım alanlarıdır. Bu alanlara yapılan her türlü park ihlali, başta engelli bireylerimiz olmak üzere tüm yayaların yaşamını zorlaştırmaktadır. Belediye olarak bu konuda taviz vermeyeceğiz. Amacımız ceza kesmek değil, toplumsal bilinç oluşturmaktır. Ancak uyarılara rağmen ihlallerin devam etmesi durumunda yasal yaptırımları uygulamaktan geri durmayacağız. Tüm sürücülerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”
SİYASET
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önceADIYAMAN
3 gün önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17074 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13732 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11297 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8650 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7860 kez okundu