Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turabi Bayır, Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Kahtalı Mıçe’nin vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı. Bayır, Kahtalı Mıçe’nin Adıyaman’ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olduğunu belirterek, sanatçının kaybının büyük bir üzüntü yarattığını dile getirdi.
Başkan Turabi Bayır, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Adıyaman’ın kültürel mirasına ve müziğine büyük katkılar sunan, türküleriyle yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran değerli sanatçımız Kahtalı Mıçe’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Yıllarca sesiyle ve türküleriyle halkımıza eşlik eden usta sanatçımız, sadece müziğiyle değil, mütevazı kişiliğiyle de örnek alınan bir insandı. Adıyaman’ın sesi olan Kahtalı Mıçe’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Adıyaman halkına başsağlığı diliyorum.”
Uzun süredir ince bağırsak kanseriyle mücadele eden Kahtalı Mıçe, 74 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenecek törenle defnedilecek.
Kaynak : PHA
ADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önceADIYAMAN
22 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17080 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13739 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11307 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8654 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7868 kez okundu