Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde meydana gelen toprak dam göçüğünde enkaz altında kalan 70 yaşındaki Ayşe Çalğan’ı başarılı bir operasyonla kurtardı.
Çemberlitaş köyünde bulunan bir evin toprak damı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Çökmenin ardından evde bulunan Ayşe Çalğan göçüğün altında kalarak mahsur kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı arama-kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye personeli, yoğun bir çaba harcayarak yaşlı kadını bulunduğu yerden çıkarmak için titiz bir çalışma yürüttü. Ekipler, göçük altında mahsur kalan Ayşe Çalğan’ı dikkatli bir şekilde kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Çalğan, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

adiyamanda-dam-gocugu-itfaiye-ekipleri-yasli-kadini-enkazdan-kurtardi
Başkan Tutdere’den açıklama
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan olayın ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. Tutdere açıklamasında şunları kaydetti:
“Çemberlitaş köyümüzde meydana gelen çökmede vatandaşımızın sağ olarak kurtarılması bizler için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Hemşehrimize acil şifalar diliyor, canı pahasına görev yapan kahraman itfaiyecilerimize teşekkür ediyorum. Belediyemiz, vatandaşlarımızın can güvenliği için her zaman teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürecektir.”
Sağlık durumu takip ediliyor
Hastanede tedavi altına alınan Ayşe Çalğan’ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Yetkililer, bölgede benzer yapıların güvenlik açısından inceleneceğini belirtti.
Kaynak : PHA
ADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
3 saat önceADIYAMAN
3 saat önceADIYAMAN
3 saat önceADIYAMAN
21 saat önceADIYAMAN
21 saat önceSİYASET
1 gün önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17058 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13717 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11284 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8635 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7842 kez okundu