Adıyaman’da günlerdir devam eden su kaynaklarındaki kritik düşüş ve uygulanan dönüşümlü su kesintileri, hazır su satışlarında büyük artışa yol açtı. Musluklardan akan bulanık su ve uzun süreceği belirtilen kesintiler nedeniyle vatandaşlar, marketlere akın ederek damacana ve şişe su stokladı.
Marketlerde stoklar tükendi
Adıyaman Belediyesi’nin dönüşümlü su kesintilerine ilişkin duyurusunun ardından, kentteki birçok markette ve su bayisinde hazır su stokları kısa sürede tükendi. Yüksek talep nedeniyle bazı su firmaları normalin 4-5 katı sipariş alırken, litrelik şişe su ve damacana satışlarında fiyat artışları yaşandı.
Market yetkilileri, satışlardaki artışın geçmiş dönemlerdeki susuzluk dönemlerini dahi geçtiğini belirterek, “Geçmişte de susuzluk çektik ama hiç bu kadar yoğun bir satış olmamıştı. Servis araçlarımız su yetiştiremiyor. Çevre ilçelerden hazır su toplayıp Adıyaman’a getirerek satış yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.
Vatandaş: Susuzluk yetmedi, fırsatçılıkla da uğraşıyoruz
Kesintiler nedeniyle günlük su ihtiyacını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, fiyat artışına tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, “Susuzlukla mücadele ediyoruz derken fırsatçılıkla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Su temel ihtiyaç, lüks değil. Bir gün aldığımız suyun fiyatı ertesi gün farklı oluyor. Yetkililer neden denetim yapmıyor?” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Denetim beklentisi
Vatandaşlar, hem su kesintilerinin süresinin kısaltılması hem de fiyat artışlarına karşı denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.
Kaynak : PHA
ADIYAMAN
7 saat önceADIYAMAN
7 saat önceADIYAMAN
7 saat önceADIYAMAN
8 saat önceADIYAMAN
8 saat önceADIYAMAN
8 saat önceADIYAMAN
8 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17083 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13744 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11312 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8657 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7871 kez okundu