DOLAR 41,5892 0,24%
EURO 48,8923 0,44%
ALTIN 5.142,730,34
BITCOIN 4703673-0,62%
Adıyaman
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Bademdeki verginin düşürülmesi, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratmıştır’

‘Bademdeki verginin düşürülmesi, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratmıştır’

ABONE OL
23 Eylül 2025 10:54
‘Bademdeki verginin düşürülmesi, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratmıştır’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Mühendis Mehmet Çelebi: ‘Bademdeki verginin düşürülmesi, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratmıştır’

Kahta’da uzun yıllardır tarım sektöründe faaliyet gösteren Ziraat Mühendisi Mehmet Çelebi, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ithal badem vergisinin yüzde 10’a düşürülmesinin çiftçinin beklentisini karşılayamayacağını söyledi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ziraat Mühendisliği yapan Mehmet Çelebi, badem fiyatlarının açıklanmamasının ve ithal badem vergilerinin düşülmesinin çiftçiyi mağdur edeceklerini ifade etti.

bademdeki-verginin-dusurulmesi-ciftciyi-hayal-kirikligina-ugratmistir

bademdeki-verginin-dusurulmesi-ciftciyi-hayal-kirikligina-ugratmistir

“Çiftçiler, Badem Alım Fiyatlarının Açıklanmasını Bekliyor”

Çelebi, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın sonucunda ürünleri zarar gören çiftçinin, badem ithalatındaki gümrük vergisi değişikliği karşısında daha çok zorlanacağını vurgulayarak, “Badem diyarı Adıyaman ve Türkiye genelinde badem üreticileri don, dolu ve kuraklık gibi nedenlerle çok ciddi sıkıntılar çekti. Tüm bu sorun ve sıkıntılara rağmen, buruk geçen hasat sezonuyla birlikte yaklaşık bir aydır üreticiler dört gözle tüccara karşı ezilmemek için badem alımı ve badem alım fiyatlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor.

Çiftçiler, badem alım fiyatlarının açıklamasının beklendiği bu dönemde, bademdeki verginin düşürülerek %10 çekilmesi karşısında, hayal kırıklığına uğramıştır. Badem alım fiyatlarının açıklanmasının beklendiği bu dönemde ve badem alım fiyatlarını dört gözle bekliyor. Bademdeki verginin düşürülerek %10 çekilmesi karşısında hayal kırıklığına uğramıştır.

Yetkililerin bu durum karşısında duyarlı olması ve badem çiftçisinin yerli badem üretimini engelleyici bu tür durumların kaldırılması gerekmektedir.”

Kaynak : PHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.