Alkan, “Besni Belediyesi’ni personel maaşlarını dahi ödemekten aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili işlemleri gerek idari gerek hukuki zeminde başlatacağız.”
Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “8 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına devraldık. Belediyemizdeki ilk mesai günümüzde gördük ki Belediye’mizin kasasında personelin maaşını tam ödeyecek parası dahi bulunmamaktadır.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49.maddesi uyarınca Belediye’nin yıllık personel giderlerinin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarın%30’u; 696 sayılı KHK’ya istinaden yayımlanan Bakanlar Kurulu çerçevesinde belediye şirket personeli ile birlikte (memur, sözleşmeli personel, işçi, şirket çalışanı )%40’ı aşmaması gerekmektedir.
Yasal mevzuat, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın ilgili talimatları uyarınca kanuna uygun olarak zorunlu tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Besni Belediyesi’ni personel maaşlarını dahi ödemekten aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili işlemleri gerek idari gerek hukuki zeminde başlatacağız.
Unutulmamalıdır ki bu anlayış AK Parti’mizin kurumsal kimliği altına saklanarak hem milletimize hem partimize zarar veren anlayıştır.
Bu eylemleri yapan kimselerin AK PARTİ Belediyeciliği ve ilkeleri ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.
Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız.
Aksi takdirde teknik anlamda iflasa sürüklenmiş olan Belediyemizin hizmetlerini sürdürmesi olanaksızdır.
Bu bağlamda Belediye’mize gelir getirecek tüm yatırım planlamalarımızla alakalı gerekli çalışmaları da bir an evvel hayata geçireceğiz.
Belediye’mizin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin detaylı bilgiler “Şeffaf Belediyecilik” ilkemiz uyarınca ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır,” dedi.
Kaynak: besniguncel.com
ADIYAMAN
14 saat önceADIYAMAN
14 saat önceADIYAMAN
14 saat önceADIYAMAN
14 saat önceADIYAMAN
14 saat önceADIYAMAN
2 gün önceADIYAMAN
2 gün önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17081 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13741 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11308 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8656 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7869 kez okundu