DOLAR 42,0162 0,34%
EURO 48,4909 0,61%
ALTIN 5.411,59-0,33
BITCOIN 46399330,18%
Adıyaman
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Her Bağış, Yeni Bir Hayattır”

“Her Bağış, Yeni Bir Hayattır”

ABONE OL
4 Kasım 2025 13:00
“Her Bağış, Yeni Bir Hayattır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyaman’da “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” Kampanyasıyla Organ Bağışına Destek Çağrısı

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Sağlık Bakanlığı tarafından organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Her Bağış, Yeni Bir Hayattır” kampanyası kapsamında toplum sağlığına katkı sunmayı ve vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Türkiye genelinde organ nakli bekleyen kişi sayısının 32.982’ye ulaştığını, bu yıl içinde ise 2.210 naklin gerçekleştirildiğini belirtti. En fazla ihtiyaç böbrek naklinde görülürken, 25.651 kişi böbrek bekliyor; buna karşılık 2.683 böbrek nakli yapıldı. Karaciğer nakli sayısı 1.410, kalp nakli ise 41 olarak kaydedildi.

Bölgesel verilere de değinen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Adıyaman ve çevresinde toplam 462 naklin gerçekleştiğini ifade etti. Böbrek nakli bekleyen 1.340 kişiden yalnızca 69’u nakil olurken, 288 kişiye karaciğer nakli yapıldı. Kalp ve akciğer nakli henüz gerçekleştirilmezken, 174 kişiye kornea nakli ile görme imkânı sağlandı.

her-bagis-yeni-bir-hayattir

her-bagis-yeni-bir-hayattir

Dijital Bağış Sistemi ile Yeni Dönem

Organ bağışını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Dijital Bağış Sistemi”, vatandaşlara e-Devlet üzerinden veya [organdbagis.saglik.gov.tr](https://organdbagis.saglik.gov.tr) adresinden dakikalar içinde bağışçı olma imkânı sunuyor.

Yeni sistemin bağış sürecini sadeleştirdiğini ve vatandaşların bu kararlarını aileleriyle paylaşmalarını kolaylaştırdığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Şirik, “Dijital bağış sistemiyle vatandaşlarımızın organ bağışına katılımını hızlandırmayı, süreci herkes için daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Organ ve Doku Bağış Haftası Etkinlikleri

Prof. Dr. Mehmet Şirik, vatandaşları organ bağış kartı edinmeye veya dijital sistem üzerinden bağışçı olmaya ve bu kararı aileleriyle paylaşmaya davet etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.