DOLAR 38,4189 0.2%
EURO 43,6916 -0.19%
ALTIN 4.068,38-1,47
BITCOIN 36263932,19%
Adıyaman
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahtalı Fizik Öğretmeni TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda görev alacak

Kahtalı Fizik Öğretmeni TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda görev alacak

ABONE OL
25 Nisan 2025 14:32
Kahtalı Fizik Öğretmeni TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda görev alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Kahtalı Fizik Öğretmeni TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda görev alacak

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde görev yapan bir öğretmen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bilim olimpiyatları programına seçildi. Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi’nde Fizik öğretmeni olarak görev yapan Ali Alagöz, TÜBİTAK’ın bilim olimpiyatları kapsamında öğrencilere danışmanlık yapacak öğretmen kadrosuna dâhil edildi.

Ali Alagöz, Türkiye genelindeki seçkin öğretmenler arasında yer aldı

Öğrencileriyle yakaladığı başarılar ve fizik derslerindeki yetkinliğiyle tanınan Alagöz’ün, TÜBİTAK sınavlarında gösterdiği yüksek performans sonucu bu önemli göreve seçildiği öğrenildi. Alagöz, hem okulundaki öğretmenlik görevini sürdürecek hem de TÜBİTAK’ın bilim olimpiyatları için öğrenci yetiştiren danışman öğretmenler arasında yer alacak.

Bölgeden TÜBİTAK’a akademik destek

Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi, son yıllarda akademik başarılarıyla dikkat çeken eğitim kurumlarından biri olarak öne çıkıyor. Okul yönetimi, Ali Alagöz’ün TÜBİTAK kadrosuna seçilmesinin kurum adına da gurur verici olduğunu belirtti.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve bilgisayar alanlarında düzenlenen ve lise düzeyindeki başarılı öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen bir organizasyon olarak biliniyor. Öğrenci danışmanları, bu süreçte akademik rehberlik, bilimsel hazırlık ve sınav stratejileri konularında kritik roller üstleniyor.

kahtali-fizik-ogretmeni-tubitak-bilim-olimpiyatlarinda-gorev-alacak

kahtali-fizik-ogretmeni-tubitak-bilim-olimpiyatlarinda-gorev-alacak

“Bölge gençliği için büyük bir kazanç”

Eğitim çevreleri ve veliler, Kahta’dan böyle bir başarı çıkmasının gençler açısından ilham verici olduğunu vurgularken, Fizik Öğretmeni Ali Alagöz’ün hem Kahta’da hem de ülke genelinde daha fazla öğrenciye ulaşma imkânı bulacağını belirtiyor.

Kaynak : PHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.