AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesiyle deprem bölgesindeki kırsal kalkınmanın hız kazanacağını söyledi.
Milletvekili Şan, proje kapsamında 130 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını ifade ederek şunları söyledi:
“2025-2031 yılları arasında sürdürülecek olan projeye ilk yıl için yaklaşık 130 milyon TL’lik bütçe ve toplamda yaklaşık 4 milyar liralık büyük bir bütçe ayrılmıştır. Proje, deprem bölgesindeki kırsal kalkınmaya hız kazandıracak, çevresel ve ekonomik gelişmeleri hızlandıracaktır.
Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi, Adıyaman başta olmak üzere Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa illerinde tarımsal verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı amaçlıyor.
Projenin coğrafi kapsamı genişletilerek, 6 ilde 39 ilçede ve 400 yayla orman köyünde rehabilitasyon çalışmalarının yapılacaktır. Özellikle depremden etkilenen alanlara ilk yıl öncelik verilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür eder, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim”
Kaynak : PHA
ADIYAMAN
15 saat önceADIYAMAN
15 saat önceADIYAMAN
18 saat önceADIYAMAN
19 saat önceADIYAMAN
19 saat önceADIYAMAN
2 gün önceADIYAMAN
2 gün önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17049 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13707 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11273 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8627 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7828 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.