Adıyaman Valisi Osman Varol, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan Süryani Kadim Metropolitliğini ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi.
Süryani Kadim Metropolitliğindeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Adıyaman Valisi Osman Varol’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse eşlik etti.
Varol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ile birlikte tescilli kültür varlıkları arasında bulunan ve 6 Şubat depremleri ile birlikte hasar alarak restorasyon çalışmalarına başlanılan Adıyaman ve Çevre İlleri Süryani Kadim Metropolitliğini ziyaret ederek Metropolit Melki Ürek’ten kilisenin tarihi başta olmak üzere tadilat ve onarım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kilisedeki restorasyon çalışmalarındaki incelemelerinin ardından Süryani Cemaati ile sohbet eden Vali Varol, “Hoşgörünün hakim olduğu kadim şehrimizde Süryani vatandaşlarımızı şehrimizin bir mozaiği ve zenginliği olarak görüyor, köklü tarihimizden edindiğimiz birikim ve ilhamla, köken, ırk, mezhep, inanç ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Misafirperverliklerinden dolayı Metropolit Melki Ürek ve Süryani cemaatine teşekkür ediyoruz.” dedi.
SİYASET
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
Az önceADIYAMAN
20 saat önceADIYAMAN
20 saat önceADIYAMAN
20 saat önce
1
Öğretmenler Korosundan Kahtalı Mıçe’ye Türkülerle anma gecesi düzenlendi
17058 kez okundu
2
Polat: “Biz bu şehre sevdalıyız, biz Adıyaman’a aşığız, biz bu şehrin insanına gönülden bağlıyız.”
13715 kez okundu
3
Yıldırım’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
11282 kez okundu
4
MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: AK PARTİ, ÇAĞIMIZIN PARTİSİDİR
8634 kez okundu
5
Adıyaman’da depreme dirençli yeni çarşı projesi hızla yükseliyor
7841 kez okundu