Adıyaman İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Yanar, deprem sonrası en çok hasar gören illerin başında olan Adıyaman’da esnafların yeniden toparlanması için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi.
6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Adıyaman ve ilçelerdeki esnaflara ait iş yerlerinin yüzde 70’inin zarar gördüğünü belirten Adıyaman İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Yanar, yapılan konteyner çarşıların yetersiz olduğunu söyledi.
Adıyaman İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Yanar, deprem sonrası en çok hasar gören illerin başında olan Adıyaman’da esnafların yeniden toparlanması için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi.
Adıyaman’da yaklaşık 19 bin esnafın bulunduğunu ve bunların yüzde 70’inin işyerinin kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Hakan Yanar, il genelinde 420 konteyner dükkan yapıldığını ancak bunların yetersiz olduğunu söyledi.
Kurada adı çıkan bazı esnafların işyerlerinde faaliyete başlamamasını da eleştiren Hakan Yanar; “Adıyaman merkez, Besni ve Gölbaşı bu depremde en çok zarar gören yerlerdi. İş yerleri yıkılan ya da orta hasarlı olan esnaflara yönelik yapılan çarşılar bir nebze olsa da esnafın rahat nefes almasını sağlasa da Adıyaman’da Esnaf Odalarına kayıtlı Adıyaman merkezde 9 bin ilçelerde ise 10 bin olmak üzere toplamda 19 bin esnaf bulunuyor. Adıyaman da esnafların çalışa bilmesi ve ekonominin bir nebzede olsa canlanması için çeşitli il ve ilçe belediyelerinin yaptırdığı toplam 420 dükkan yapılarak başta gıda ve çeşitli esnaf gruplarına noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda dağıtıldı. Adıyaman’da Şahinbey Çarşısı, Sincan Çarşısı, Balıkesir Çarşısı, 56 Evler Afat Çarşısı, Şire Pazarı Çarşısı, Mimar Sinan Çarşısı, Büyük Sincan Çarşısı, Karabük Çarşısı ve Basın Sitesi yapılarak noter huzurunda yapılan kura çekimiyle esnafa dağıtımı yapıldı. Kurada ismi çıkan esnaflar işlerine 2 iş gününde işine başlamak zorundadır. İşe başlamayalar anahtarları teslim etmeli yerine kurada yedek olan arkadaşlar gelmelidir “dedi.
Esnaflar olarak çalışıp üretime katkı vermek istediklerini de ekleyen Hakan Yanar, şöyle devam etti; “Adıyaman merkez de 9 bin esnafın iş yerlerinin yüzde 70’i bu depremde ya yıkıldı ya da orta hasarlı ve kullanılmaz hale geldi. Ortalama bir hesapla zarar gören esnaf sayısı 5 bin ile 7 bin arasında ve bu yapılan çarşılardan faydalanan esnaf sayısı ise 420’dir. İlimizin bir an önce kalkınması gerekiyor. İlimizin 5 Milletvekili, AFAD ve Belediye Başkanı biran çözüme odaklanması gerekiyor. Adıyaman Belediyesi boşta kalan ve imkan verilirse iş yerlerini açmak isteyen esnaflara yönelik bir çalışma yaparak esnaflarımızı bu zor durumdan kurtarmalıdır. Adıyaman ekonomisinin yeniden canlanması için ivedilikle boşta kalan esnaflara yardım etmeli ve yeni çarşılar kurmalı çünkü yapılan çarşıların sayısı yetersiz. Çarşı esnafları mağdur, mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor esnaflar da aile geçindiriyor. Irgat şehir değil sanayi şehri olmamız için esnaflar çalışıp üretime katkı sağlayacaktır.”
GENEL
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceİLÇELER
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önceADIYAMAN
8 gün önce