DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
Adıyaman
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Milletvekili Alkayış: Adıyaman Tütününe Özel ÖTV de % 50 İndirim Müjdesini

Milletvekili Alkayış: Adıyaman Tütününe Özel ÖTV de % 50 İndirim Müjdesini

ABONE OL
14 Aralık 2023 13:43
Milletvekili Alkayış: Adıyaman Tütününe Özel ÖTV de % 50 İndirim Müjdesini
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ ve Adıyaman’dan gelen Tütün Kooperatifleri temsilcileri, Adıyamanlı tütüncülerin sorunlarını çözmek adına Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Adıyamanlı tütün üreticileri için vergi indirimi kararının alındığı bildirildi.

Başkanlığını Mustafa Çam ve başkan yardımcılığını Ebubekir Topbaş’ın yaptığı “02 Adıyaman Tütün, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”; başkanlığını Şevket Alagöz ve başkan yardımcılığını Yılmaz Karakuş’un yaptığı “Has Türün Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”; başkanlığını Bahri Turan ve başkan yardımcılığını Ali Zeytin’in yaptığı “Tek Başına İçilebilir Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”; başkanlığını Abdurrahman Kaya’nın yaptığı “Çelikhan Tütün, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” heyetleri Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Daire Başkanlığında Adıyamanlı tütüncülerimizin sorunlarının çözümüne yönelik bir dizi temaslarda bulundular.

Bilindiği gibi 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman çok büyük yaralar almış ve bütün kesimler gibi tütüncüler de bu depremden olumsuz etkilenmişti. Depremin hemen ardından Devletimiz ve Hükümetimiz Adıyaman’ın sorunlarına yönelik önemli adımlar atarak vatandaşlarımızın yaralarına merhem olabilmek için seferber olmuştur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin bütün yetkilileri ilimizi ziyaret ederek yapılması gerekenler konusunda çeşitli incelemelerde bulunmuşlardır. Tütünden alınan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi)’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ve sadece Adıyaman’a özgü olmak kaydıyla yüzde 50 oranında indirildiği müjdesini veren Ak Parti Adıyaman Milletvekili ALKAYIŞ, Hükümetimizin almış olduğu bu kararın Adıyamanlı tütün üreticilerimize rahat bir nefes aldıracağını; her zaman ve her ortamda Adıyamanlı çiftçilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın yanında olacağını, onlara destek olmaktan asla kaçınmayacağını dile getirdi.

Tütün kooperatifleri temsilcileri, alınan bu karardan dolayı çiftçilerimizin rahat bir nefes alacağını belirterek bu ve benzeri olumlu gelişmelerin devam etmesini dilediler. Ayrıca, bu önemli kararın alındığı toplantıda kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ortaya koyduğu gayretli çalışmalarla onları umutlandıran ve Adıyamanlı hemşehrilerimizin Ankara’daki açık kapısı olan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ’a da teşekkürlerini ileten heyet, bu müjdeli haberle Ankara’dan Adıyaman’a döndü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.