DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Apaziz Dede Anma Etkinliğine AK Partili Vekiller Katılmadı

Apaziz Dede Anma Etkinliğine AK Partili Vekiller Katılmadı

ABONE OL
5 Haziran 2022 20:51
Apaziz Dede Anma Etkinliğine AK Partili Vekiller Katılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Ehli Beyt soyundan gelen Ağuiçen Ocağı Pirlerinden Aziz Dede’nin (Apaziz) vefat yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Merkez Yedioluk Köyünde anma etkinliği düzenlendi.

Adıyaman’ın Yedioluk köyünde 05 Haziran Pazar günü düzenlenen Apaziz Dede’yi anma etkinliğine kent protokolü ve çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra çevre illerin milletvekilleri ve belediye başkanları ile siyasi partilerin il ve ilçe başkanları da katıldı.

 

Anma etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye Afganistan gibi değilse, Pakistan gibi değilse, İran gibi, Irak gibi değilse, Suriye gibi değilse, insanlar mezhebinden dolayı birbirini katletmiyorsa, ciğerini söküp yemiyorsa, Libya’daki gibi farklı aşiretler birbirini kesmiyorsa, öldürmüyorsa bunu Cumhuriyetimize borçluyuz. Ama bunu en çok bu topraklara gelmiş geçmiş en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” sözleri uzun süre alkışlandı.

Aziz Dede’yi anma etkinliğinde, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Doğrul da birer konuşma yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti milletvekillerinin katılmadığı Apaziz Dede’yi anma etkinliğine CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin yer aldı.

Apaziz Dede anma etkinliğinde öne çıkan mesaj; alevi çocuklara zorunlu din dersi uygulaması ile yapılan baskıya son verilmesi, Cem Evleri’nin resmi statüye kavuşturularak ibadethane sayılması, özellikle kamuda alevilere yönelik, baskı ve mobing ile asimilasyona son verilmesi oldu.

 

Sanatçı Tolga Sağ’ın söylediği nefesler eşliğinde Cem Evi zakirleri semah gösterisi düzenledi. Ziyaretçilere sunulan lokma ve Apaziz Dede türbesi ve çevre düzenlemesine maddi destekte bulunanlara teşekkür plaketi takdimi sonrası anma etkinliği tamamlandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.