DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
Adıyaman
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Besni Belediyesi’nde ve OSB’sinde Kazan Kaynıyor

Besni Belediyesi’nde ve OSB’sinde Kazan Kaynıyor

ABONE OL
4 Ocak 2024 22:10
Besni Belediyesi’nde ve OSB’sinde Kazan Kaynıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Bu İddialar Her Yerde Konuşuluyor

Besni Belediyesi’nde ve OSB’sinde Kazan Kaynıyor

Besni Organize Sanayi Bölgesi’nde Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre’nin annesi Saniye Emre adına olan Üçler Sarımsak işleme tesisi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan hibe alınarak kurulduğu için 5 yıl boyunca satılmaması gerekirken, henüz 4 yıl doldurmadan 2022 yılı içerisinde satıldığı ortaya çıktı. Öte yandan Besni Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan ve ancak yapı kullanma izni olmadığı halde üretime geçtiği iddia edilen Avcı Tekstil’in resmi izni olmadığı halde hizmet verdiği en önemli iddialar içerisinde yer alıyor.

Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre ile ilgili olan her iki iddia hakkında resmi kurumların işlem yapmaması merak edilirken, devletin kurumlarının bu konuda harekete geçeceği düşünülüyor.

Gazetemize aktarılan bilgilere göre yapı kullanma izni olmadan işçi çalıştırarak çalışmalarını sürdüren Besni Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Avcı Tekstil’in usulsüz olarak 1 yıldan bu yana üretim yaptığı iddia ediliyor. Gazetemize bilgileri aktaran vatandaşlar yetkililere şu soruları yöneltti; “1 yıldan bu yana bu tesisin üretime geçtiği doğru mudur? Eğer doğru ise yapı kullanma izni olmadan nasıl üretime geçmiştir? Yapı kullanma izni olmayan bu yerin elektrik faturası var mıdır? Yapı kullanma izni olmayan bir işletmede işçi çalıştırılması yasal mıdır? Bu işletmede çalışan işçiler sigortalı mı çalıştırılmaktadır? Besni OSB tarafından yapı kullanma izni verilmediği halde bu işletmenin sahibine OSB yönetimi tarafından iltimas tanındığı iddiası doğru mudur? OSB Müdürü Doğan Kara yapı kullanma izni olmadığı halde Avcı Tekstil’e izin verdi mi? Besni OSB Müdürü Doğan Kara’nın ve ilgili firma ile yetkililerinin bahse konuda geçen iddialar hakkında açıklama yapmaları gerekmez mi?”

Bir iddiaya göre Besni Organize Sanayi Bölgesi’nde Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre’nin annesi Saniye Emre adına olan Üçler Sarımsak işleme tesisinin 5 yıl beklenmeden başka bir isme satıldığı yönündeki iddia ilçede en çok konuşulan konuların başında geliyor. İddiaya göre 2019 ila 2020 yılları arasında hizmete açılan bu tesisin 5 yıl boyunca satılması halinde yasal işlemlerin başlatılacağı ve böylesi bir durumda hibe yoluyla bu paraların faiziyle birlikte alınacağı bilinmesine rağmen firmanın satışı 5 yıl beklenmeden yapıldı. 3,5 yıl içerisinde satılan bu işletme hakkında hiçbir resmi kurumun işlem yapmaması kafalarda soru işareti bırakıyor. 750 bin TL hibe desteği ile hizmete açılan bu tesisin Başkan Eyyüp Mehmet Emre’nin annesi Saniye Emre’ye ait olduğu bütün Besni halkı tarafından biliniyor. 5 yıl beklenmeden satışı yapılan bu fabrika hibe desteği ile yapıldığı için fabrikanın satışının iptal edilmesi, yasal faizin Saniye Emre tarafından alınması gerekiyor. Devlet tarafından hibe desteği ile açılan fabrikanın satışının yapıldıktan sonra birçok demirbaşı olan makinelerin hurda olduğu bir başka iddia arasında yer alıyor.  Ayrıca 2023 yılı içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetlemede fabrikanın usulsüz bir şekilde satışının yapıldığı resmi kayıtlara geçmesine rağmen bir işlem yapılmaması da oldukça manidar bir durum olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.