DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Çadırkentin buraya kurulmaması gerektiğini söyledik, ‘biz bu işin uzmanıyız’ dediler

Çadırkentin buraya kurulmaması gerektiğini söyledik, ‘biz bu işin uzmanıyız’ dediler

ABONE OL
17 Mart 2023 00:03
Çadırkentin buraya kurulmaması gerektiğini söyledik, ‘biz bu işin uzmanıyız’ dediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Adıyamanlı depremzedeler ekipleri selin olduğu bölgeye çadır kurmamaları konusunda uyardıklarını belirterek, “Adıyaman’ın bütün suyunun buraya akacağını, burasının dere yatağı olduğunu söyledik. Bize, ‘Biz biliyoruz, bu işin uzmanıyız’ dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Ayketin, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Manisa Milletvekili Ensar Ayketin, depremin ardından sel felaketinin yaşandığı Adıyaman Karapınar 4 No’lu çadır bölgesinde çadırkentlerde yaşayan yurttaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar sel nedeniyle yıkılan çadırlarını CHP milletvekillerine gösterdiler.

“Dere yatağı olduğunu söyledik”

Bir vatandaş, “İki senedir ben bu mahalledeyim, çadırkent kurduklarında dere yatağı olduğunu söyledik. Buraya çadırları kurduklarında Adıyaman’ın bütün suyunun buraya akacağını da söyledik ama bize ‘biz biliyoruz, biz bu işin uzmanıyız’ dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere ise şunları söyledi:

“Dün geceden beri aralıksız yağan yağış sonrası, halen yağış devam ediyor. Şu an gördüğünüz gibi, çadırlar su dolu ve ortalık çamur deryasına dönmüş durumda. Annelerimiz, terlikle bu suyun içerisinde, dün geceden beri yaşam mücadelesi veriyorlar. Burada büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. 9 şiddetindeki depremde daha etkili vicdanları kanatan, hepimizin yüreğini param parça eden bir tablo var. Buradan iktidara çağrı yapıyoruz. Hani barınma sorunu çözülmüştü. Sayın bakan hani barınma sorununu çözmüştünüz. Gelin bu tabloyu görün ve bir an evvel bu insanların bu çadır ve çamurlardan kurtarılıp, uygun yerlere nakledilmesi gerekiyor. Nereye gönderecek, ne yapacaksanız gelin hep beraber bu insanlarımızı bu zor andan kurtaralım. Bunların hepsi hastalık kapacak. Soğukta dün geceden beri ıslak battaniyelerle ayakta durmaya çalışıyorlar… Adıyaman yıkıldı bir kez daha yıkılıyor, insanlar ölümle pençeleşiyor ve kurtarılmayı bekliyorlar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.