DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
Adıyaman
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İbrahim Erdemoğlu Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

İbrahim Erdemoğlu Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

ABONE OL
11 Ekim 2023 13:06
İbrahim Erdemoğlu Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Besni 25. Eğitim Bayramında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Besni Hükümet Konağı önündeki 25.Eğitim Bayramı açılış programında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Öncelikle yüzyılın depremi diye adlandırdığımız depremde vefat eden, Besni’de 550 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olur inşallah.

Eğitim sadece okulda değildir. Eğitim hayatın her noktasındadır.  Yaşadığımız müddetçe son nefesimize kadar öğrenmekten geri durmamamız gerekir. Bunun için bundan sonrasında eğitim vakfımızla birlikte, Besni’mizin sadece okullarıyla ilgili değil, tarımı, sanayi, Hayvancılık ve turizmiyle ilgili esnafının kalkınmasıyla için ne gerekiyorsa birlikte hareket edip çalıştaylar kurup sadece bayram olan üç günde değil bir yıl boyunca bunun çalışmasını yapacağız. Bildiğiniz üzere biz Besni ilçemizden babamızın Besni sevdalısı olmasından münasebet vazgeçmedik hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz kimsede bizi Besni sevdamızdan vazgeçiremez.

ERDEMOĞLU 1000 DAİRELİ DEPREM KONUTLARI ONAYLANDIĞI TAKDİRDE HIZLA BİTİRİLECEK

İnsanlarımızın en çok merak ettiği Besni depreminde yapmayı taahhüt ettiğimiz 1000 konut. Projemiz Üç aydan beri TOKİ tarafından onaylanmış olup,  valiliğimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda değerlendirme aşamasındadır.  Onayın gelmesi ile 1000 konutun inşaatına hızlı bir şekilde başlayacağız.  Tüm Besnililerin özellikle bunu bilmesini istiyorum. İkincisi biz Besni’nin tüm sorunları ile gücümüzün yettiği kadar ilgilenmekle mükellefiz, kendimize bunu  görev atfettik. En büyük hizmeti yapanda değerli sayın abimdir. Besni ilçemizin ne sorunu varsa ne problemi varsa biz hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyoruz gücümüz yettiği oranda.

İBRAHİM ERDEMOĞLU JANDARMA, POLİS VE ÖĞRETMENLER İÇİN LOJMAN YAPACAĞIZ

Besni’deki jandarmada görevli olan arkadaşlarımıza 28 konutluk bir lojman yapacağız bunun sözleşmesinin hazırlanmasını bekliyoruz. Artı Polis Teşkilatımıza da 28 konutluk lojman yapacağız artı üniversitemizde yapmayı planladığımız iki yıllık yüksekokul inşaatımız deprem nedeniyle biraz yavaşladı. Önümüzdeki sene içerisinde kesinlikle öğretime geçecek ve orada da öğretmenlerimize üniversitedeki ve yüksekokuldaki hocalarımıza 28 dairelik lojman yapıyoruz.

100 KİŞİLİK ÖĞRETMEN EVİ İÇİN HIZLI OLMALIYIZ

Bunun yanında yine Besni’deki öğretmenlerimiz için Besni’de 100 öğretmenimizin rahatlıkla kalabileceği öğretmen evi yapacağız. Arazisinin son rötuşları bitmek üzere. Kaymakamımızda ve Belediye Başkanımızdan bunu hızlandırmalarını istiyoruz. Çünkü ki biz burada hızlı bir şekilde öğretmenlerimizin Besni’ye gelmesini cezbedecek bir ortam yaratıp Besni’nin kalkınmasına bu deprem felaketini üstünden silmesine yardımcı olsun istiyoruz.

DAHA ÖNCE SÖZ VERİLEN HUZUR EVİ İÇİN YAZIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bir de daha önceki konuşmamızda söz verdiğimiz gibi Besni ‘ye huzurevi yapacağız tüm yaşlılarımızı barınacağı tüm bakıma muhtaç olan hemşerilerimizin bakımının yapılacağı bir huzurevi yapacağız. O da şu anda kaymakamımızın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yazışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bize onayı gelmesi haline oraya da hızlı bir şekilde huzur evi yapacağız.

BESNİ’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR’

Gördüğüm eksiklikleri de söylemekten geri kalmayacağım. Besni’de en önemli eksikliğimiz birlik beraberlik olmayışıdır. Herkes kendi tarafına çekmektedir, herkes kendi tarlasına su taşımaya çalışmaktadır. Bu Besni’nin gelişmesi üzerindeki en büyük engeldir herkes herkesi kendisine benzetmeye çalışmaktadır. Bu çok yanlıştır. Üst kimliğimiz Besni olmalıdır, hepimiz hep birlikte Besni’ye nasıl daha faydalı olabiliriz diye düşünmeliyiz. Çok basit bir şey söyleyeceğim. Yeryüzünde 8 buçuk milyar insan yaşıyorsa 8 buçuk milyar insanın göz yapısı farklıdır. Kulak yapısı farklıdır, ses tonu farklıdır ten kokusu farklıdır, Kan grubu farklıdır. Birbirine asla ve asla benzemez.

Geçmişteki yaşayan milyarlarca insanlar da farklıdır. Gelecekteki yaşayacaklar da farklı olacaktır insanları tek tipe indirmek maalesef yanlıştır. Onun için insanlarımızı olduğu gibi kabul etmek mecburiyetindeyiz saygı ve sevgi içerisinde hep birlikte el ele vererek şehrimizi ilçemizi kalkındırmak zorundayız. Bunun için biz üzerimize düşeni her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Tek istediğimiz Besni’deki kaymakamlık, belediye, Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler hep birlikte tek yürek tek vücut olmalarını istiyoruz. Besni menfaatleri noktasında siyasi farklılıklarımız özelimizdir. Siyasi inanç, farklılıklarımız, özelimiz ve kutsalımızdır. Onun için tek ricam, Besni de birlik beraberliği perçinlemeyi bekliyoruz.

İkincisi Besni insanımızdan bir ricamız daha var. Yüce Atatürk şöyle söylemiş  ‘’Çalışmadan yorulmadan, üretmeden, refah içinde yaşamayı düşünen toplumlar, önce haysiyetlerini sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur’’ demiştir.

Biz Besninin kalkınması için hep birlikte nüfusumuz seksen bin ise köyümüzle kentimizle seksen bin nüfusun tamamının çalışması lazım ki Besni kalkınsın, Besni huzura ersin refah, düzeyi yükselsin ve Besni bölgemizde örnek ilçe olsun.

Onun için kimse şunu düşünmesin artik armut piş ağzıma düş mantığı yoktur. Dünyada çalışmayan, üretmeyen hiçbir ülke gelişmiş olamamıştır. Bizler gelişmiş Besni istiyorsak Besnililer olarak daha fazla çalışıp, daha fazla üretip teknolojiyi kullanarak dünya standartlarına getirmek zorundayız.

Onun için şunu bilmenizi istiyorum. Biz Besnililer olarak birbirimizi çok eleştiririz.  Her şeyde de bir şey ararız. Bu bizim genlerimizde var. Ama bu yapıyı bırakıp biraz olsun Besni’ye nasıl faydalı olabiliriz diye herkesin kendisine sormasını istiyorum. Besni’nin bir tabiriyle konuşmamı bitireceğim ‘’Verin yiyim örtün yatım saklayın ki beni kurt yemesin ‘’mantığından çıkıp üretmemiz lazım. Çalışmamız lazım Besnimize faydalı olmamız lazım. Erdemoğlu Ailesi adına hepinize saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun’’ dedi.

Kaynak: Besni Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.