DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

SÖZDE “TYP”

SÖZDE “TYP”

ABONE OL
22 Mart 2023 00:36
SÖZDE “TYP”
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

SÖZDE “TYP”

Deprem Adıyaman’ı öyle bir vurdu ki resmen yıktı geçti ve hükümet ilk 2-3 gün Adıyaman’ı tamamen unuttu. Liyakatsiz kurum müdürlerinden dolayı Adıyaman’da can kayıpları çok arttı.

Belediye binası yıkıldı, AFAD denilen kurum tam bir AFET kurumu oldu.

Depremden sonraki 2-3 günde kurtarma ekipleri ya gelemedi ya da gelenlerin yanında gerekli araç ve gereçler yoktu.

05.01.2010 tarihinden bu yana AFAD’ın müdürü olan şahsın geçen 13 yıl boyunca Adıyaman’da olası bir depremde nasıl bir kurtarma çalışması yapılacağına dair hiçbir hazırlığı olmadığı, tek bir planlama yapılmadığı ortaya çıktı ve sonuç olarak Adıyaman’da bu depremde ailesinden veya akrabasından kaybı olmayan tek bir kişi kalmadı.

Depremden sonra Adıyaman merkez resmen boşaldı ve halk şehri terk etti. İmkânı olanlar aileleriyle birlikte başka şehirlere gittiler. İmkânı olmayanlar da devletin il dışında ayarladığı geçici yerlere yerleştirildiler.

Önümüzde bir seçim var ve bu seçim için il dışına çıkan Adıyamanlıları geri getirmek üzere hükümet yoğun bir mesaiye başladı.

Geri gelenlerin karşılaştıkları manzara, gitmelerine sebep olan durumdan farklı değildi. Kiminin iş yeri yıkılmış ya da çalışamaz durumda. Bir de OHAL kapsamında 3 ay boyunca kimse işten çıkarılamaz ve sonuç olarak iş yeri yıkılan iş yeri sahibi BAĞ-KURlu ve BAĞ-KUR’unu iptal edemiyor ve yanında çalışan işçisinin çıkışını veremiyor.

Toplum Yararına Program (TYP) adı altında 6 aylığına devlet kurumlarında çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden sözde noter huzurunda çekilişler yapılarak işe alımlar yapılıyor.

Amaç Devletin depremden etkilenen ve işsiz kalan vatandaşına bir nebze de olsa destek çıkmak ama bunun için de birinci şart BAĞ-KUR ve sigortan olmayacak ki bu TYP’den yararlanan tabi şansın varsa kurada adın çıkarsa 6 aylığına geçici olarak bir kurumda çalışacaksın.

Ey Adıyaman’ın siyasetçileri sizlere söylüyorum. BAĞ-KUR’u olan ve iş yeri yıkılan ya da çalıştıkları iş yeri yıkılan sigortası devam eden işçiler bu haktan faydalanamayacaksa Adıyaman’a niye dönsünler?

Not: TYP’de adı çıkanların siyasetçilerle nasıl bir bağlantısı var araştırılsın, özellikle de listenin başından itibaren.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.