DOLAR 32,3607 0.17%
EURO 34,4602 -0.71%
ALTIN 2.437,27-0,95
BITCOIN 2184135-2,75%
Adıyaman
18°

HAFİF YAĞMUR

19:45

AKŞAM'A KALAN SÜRE

“YAYLAKONAK HALKI EN GÜZEL HİZMETİ HAK EDİYOR”

“YAYLAKONAK HALKI EN GÜZEL HİZMETİ HAK EDİYOR”

ABONE OL
8 Eylül 2022 10:37
“YAYLAKONAK HALKI EN GÜZEL HİZMETİ HAK EDİYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın:

“YAYLAKONAK HALKI EN GÜZEL HİZMETİ HAK EDİYOR”

Adıyaman’ın şirin beldesi Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın, belediye çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.

Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın, “2021 yılında planladığımız projelerin yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Bunları gerçekleştirdiğimiz ve halkımıza hizmet ettiğimiz için mutluyuz. Yaylakonak halkı en güzel hizmeti hak ediyor” dedi.

Özellikle pandemi süreci başladıktan sonra dünya genelinde ve ülkemizde ekonomik sıkıntıların yaşanacağını öngördüklerini belirten Başkan Aydın, yerelde yaşanabilecek sıkıntılarını dikkate alarak sulama projelerine önem verdiklerini söyledi.

Başkan Aydın, gazetemize yaptığı açıklamada; “2 bin metre kapalı sulama sistemini vatandaşla yardımlaşarak yaptık. İşin maliyetinin bir kısmını vatandaş bir kısmını da biz encümen kararıyla boru ve proje desteği sağlayarak projemizi geçen sene Mayıs ayında tamamladık. Yine meclis kararıyla 2022 yılı içerisinde Yaylakonak sınırları içerisinde 4 tane yapılan betonarme havuz yapımlarına çimento ve kum desteği verdik. 2021 yılı içerisinde Gömükan barajı çalışmasından dolayı 4-5 hanemiz zorunlu yer değiştirmek zorunda kaldılar ve bundan dolayı yeni ev yaptıkları yerlere yaklaşık 2500 metre yeni içme suyu hattı döşedik. Bunlar için 1.5000 metre yeni yol yaptık. Yine 2021 yılı içerisinde Çenke mahallemizde 400 metre dolayında açık betonarme kanal yaptık, yol genişletme çalışmasından dolayı tahrip olan kanalları yeniledik. Bu yapılan kanalın beton, çimento ve işçiliğini de belde halkı üstlendi. Tabi ki bu çalışmalarımızın bir kısmı 2020 yılı içerisinde oldu. 20 km yolumuzu asfaltladık. Yolu asfaltlamadan önce yolun altyapısını düzenledik ve kardeş belediyemiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar asfaltı desteği verdi. Bizde bu asfalt ile Yaylakonak merkez, Çimenke, İncekör ve Ziver hattında 12 km, Yaylakonak ve Çatdere mahallesinde 8 kilometre yolumuzu asfaltladık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a Yaylakonak halkı adına çok teşekkür ediyorum”

“EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR”

Yaylakonakta okuyan öğrencilere yardım yaptıklarını kaydeden Başkan Aydın, “Geçen üç yıllık süre içerisinde meclis kararı alarak ikametleri Yaylakonakda olan öğrencilere bir defaya mahsus nakdi yardım yapılması kararı alındı. 2019 yılında bu kararı alarak öğrencilerimize bu ödemeyi yaptık ve 3 yıldır da Yaylakonakta öğrencisi olan tüm ailelere ulaşmaya çalıştık ve ulaştık da. 2021 yılı içerisinde 58 üniversite öğrencisine nakdi yardım yaptık. Yine 2021 yılı içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi bize bir kamyonet yolladı ve o kamyonet belde içerisinde elimiz ayağımız oldu. Bundan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliğinden Genel Başkanımız Sn. Seyit Torun ve milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere’nin de gayretleri ile bir hafriyat kamyonu aldık.

2022 yılında bütçemiz çok geriledi. Belediyelerde bütçe genelde hizmet kalemleri, yapı işleri, sosyal projeler olarak yapılır. Bizde kaynaklarımız kısıtlı olduğundan sosyal projelere giremiyoruz. Sebebi de şu; beldemizde zaruri temel ihtiyaçların şimdiye kadar çözülmemesi, eksik kalmasından dolayı biz açıkçası çocuklara, kadınlara ve gençlerimize yönelik projeler yapamadık ama bu da elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanıyor.

2022 yılı içerisinde rutin işlerimizle uğraşmaktayız. Bu yıl içerisinde 300 metre yeni içme suyu hattı döşedik. Adıyaman Belediyesinden bozulan yollara yama yapmak için asfalt istedik ve 15 kamyon sıcak asfalt yolladılar. Bu arada Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a ve CHP meclis üyelerine de teşekkür ederim.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yeniden bir asfalt sözü verdi ve kısa bir zaman içerisinde bu bölgeye gelerek yollarımızın bir kat daha asfaltlamasını yapacaklar. Bizde belediye olarak yol genişletme ve düzenlemesi için 6 milyon TL ekskavatör kirası ödedik ve yol altyapısı ve genişletmesini yaptık. Bugünün parasıyla Yaylakonak Belediyesi olarak 8 milyon TL masraf ettik.

2021 yılı içerisinde İller Bankasından kredi talebinde bulunduk ve bize 245 bin TL kredi verdiler ve bu kredi ile yolların altyapısını yaptık. 2022 yılı içerisinde bir kredi başvurumuz olmadı.

2022 yılı içerisinde üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 2 bin TL, ön lisans öğrencilerine de 1500 TL nakdi yardım kararı aldık. Tabi ki eğitim olmazsa olmazımız. Okul müdürümüzün isteği üzerine okulumuza da belediye olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz.

Bir Belediye Başkanı başaralı olmak istiyorsa partisinin her kademesindeki yetkililerle uyumlu bir çalışma yapmalı, mesai arkadaşlarıyla ve halkıyla da bütünleşmelidir. Kaynakları kısıtlı bir belediye olarak yine de halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.