DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
Adıyaman
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kentlerden Adıyaman’da, depremin birinci yılında düzenlenen anma etkinliğinde vatandaşlar, kayıplarını andı. “Sahipsiz Adıyaman” sloganlarıyla protestoda bulunuldu.

Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce binanın yıkıldığı ve binlerce kişinin de hayatını kaybettiği Adıyaman’da saat 04.17’de binlerce kişi yürüyüş yaparak anma etkinliğine katıldı.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depreminin yıl dönümünde binlerce kişi Adıyaman’da bir araya geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Valilik önünde toplanan grubun yürüyüşüne Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Hüseyin Özhan, Mustafa Alkayış, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkan Elçi ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK), çok sayıda vatandaş, depremde yakınlarını kaybedenler ve depremde arama yapan gönüllülerden oluşan kurtarma ekipleri katıldı. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve depremde duran Saat Kulesi’nin önünü kadar gelen grup, 04.17’de zamanın durduğu saat kulesi etrafında toplanarak karanfil bıraktı. Buradaki binlerce kişi ellerindeki siyah beyaz balonları gökyüzüne gönderdi.

Anma etkinliği, sela okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua okunmasıyla son buldu.

Sabah namazı ve sonrasında mezarlık ziyareti yapılacağı duyurusu ile vatandaşlar Demokrasi Parkı’nda buluşmak üzere saat kulesinden ayrıldı.

Anma etkinliği boyunca kurulan çadırlarda vatandaşlara çay ve çorba dağıtımı yapılırken, Adıyaman’a depremde ilk ulaşan Siverekliler de vatandaşlarla bu çadırlarda yeniden buluştular. Adıyaman’da gün boyu anma etkinlikleri, mevlit ve toplantılarla devam edecek.

Kaynak : PHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.