DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
Adıyaman
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adıyaman Radyo Tek Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve İzmir dahil 48 ilin adayının duyurulduğu AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Adıyaman Belediye Başkan Adayı olarak Ziya Polat’ı duyururken, Mardin için Adıyaman eski Valisi Abdullah Erin’i ilan etti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti’de hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep, Kayseri, Konya, Aksaray, Bayburt, Çorum, Gümüşhane, Kırıkkale, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şırnak, Uşak, Yozgat, Zonguldak’ta mevcut belediye başkanlarıyla devam etme kararı aldı.

Merakla beklenen Ankara ve İzmir için de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını ilan eden Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ’ı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da Turgut Altınok’u duyurdu.

İşte Erdoğan’ın açıkladığı isimler;

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir

Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Aydın

Aksaray Belediye Başkan Adayı Enver Dinçer

Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü

Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar

Batman Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan

Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş

Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman

Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol

Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek

Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen

Hakkari Belediye Başkan Adayı İsmet Ölmez

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk

Iğdır Belediye Başkan Adayı Ülkü Öcal

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel

Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya

Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı

Kırşehir Belediye Başkan Adayı Osman Arslan

Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay

Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin

Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya

Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran

Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar

Siirt Belediye Başkan Adayı Ekrem Olğaç

Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç

Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu

Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas

Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda şöyle konuştu:

“Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyorum”

AK Parti’nin Ankara ve İzmir dahil 48 ilde çıkaracağı adaylar merakla beklenirken, Erdoğan’ın kürsüden yaptığı konuşmada satır başları şu şekilde; “7 Ocak’ta İstanbul’da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın isimlerini paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin diğer kalanlarını açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor, kendilerine seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlerimize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum. Böylece Cumhur İttifakı’ndaki MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm belediye başkan adaylarını ilan etmiş bulunuyoruz. İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızı da tanıtacağız. Bunu kısa sürede tamamlayacağız.

“30 Ocak’ta seçim beyannamemizi açıklayacağız”

Hedefimiz Cumhur İttifakı’nda olan şehirleri tekrar ezici bir oranla kazanmak ve muhalefetin elindeki şehirleri gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için kendini şehirlerine adayacak belediye başkan adayları ile seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak’ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Aday listelerinin en geç 20 Şubat’ta seçim kuruluna verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat’a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek seçim kampanyasına yoğunlaşmaktır.

“2024 yılında zirveye çıkacağız”

1994’te İstanbul’da başladığımız belediyeler vasıtasıyla halka yolculuğumuz, Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız 2024’te zirveye çıkarmak istiyoruz. Rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmak zorundayız. Aşkla, azimle kararlılıkla çalışacak ve farkımızı ortaya koyacağız. Biz asla şehirlerine ve orada yaşayan insanlara hiçbir şey vermedikleri halde koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık, olmayacağız. Biz hep yüreğimizdeki muhabbetle, emeğimizle milletimizin kalbine girenlerden olduk. Her kim belediye başkanlığı, milletvekilliği dahil; siyasette gelinen makamlara bu gözle bakmıyorsa AK Parti onun için doğru bir kapı değildir. Başka türlü bir siyaset anlayışını tasvip edemeyiz. Bugüne kadar milletimizin karşısına hepi bu şekilde çıktık. Ülkemizi bugünkü seviyesine bu şekilde getirdik. Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla beraber bu şekilde kazandık.

“Şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz”

31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı’nın ilk Mahalli İdareler Seçimi’nde belediyeleri yönetme sorumluluğunu bu şekilde üstleneceğiz. 31 Mart’ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz. Türkiye Yüzyılı’na adım attık. Bu tarihi süreçte ülke olarak zorlu sınamalardan geçiyoruz. Bir yandan 10 yılı aşkın süredir kaos çıkararak, darbe teşebbüsünde bulunarak ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin saldırıları kesintisiz sürüyor. Ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemizi teslim almaya çalıştılar. PKK’yı kullanarak mahalleleri işgal etmeye çalıştılar Güvenlik güçleri onları açtıkları çukura gömünce bedel ödetmeye kalkıştılar. Başımıza gelen hiçbir hadise bu tablodan bağımsız değildir.

“Bizi ve ülkemizi teslim alamayacaklar”

Bunlar ne Türk milletini ne de onun bir evladı olarak bizi tanıyorlar. Bize asla geri adım attıramayacaklardır. Bizi yolumuzdan kesinlikle döndüremeyeceklerdir. Bizi ve ülkemizi teslim alamayacaklardır. Bunu onlara öğreteceğiz. Bir tarafta emperyalistler varken diğer tarafta bunların piyonluğunu yapan sivil çevreler ile 5. kol unsurları var. Bunlar kimi zaman gönüllü kimi zaman hasetlerinden dolayı emperyalistlere hizmet veriyorlar. Esen rüzgara göre yön değiştiren, hiçbir kırmızı çizgisi olmayan kifayetsiz muhterislerle karşı karşıyayız.

“CHP emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumda”

CHP, mevcut yönetim altında emperyalistlerin koç başlığına soyunmuş durumdadır. DEM’lilerle yaptığı iş birliği bu kirli oyunun en son sahnesidir. Gerçi bunların ilişkileri gizli saklı devam ediyorlardı. Birliklerini artık iyice faaş ettiler. Kandil uzantılarının altına kırmızı halı sererek, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak işbirliklerini aleni bir biçimde gösteriyorlar. Özgür efendi, daha “Bismillah” demeden iradesini terör örgütü destekçilerine teslim etti. Bu iki parti ülkenin ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor, lehine ne varsa birlikte karşı çıkıyorlar. CHP yönetimi bunlar olmadan adım atamıyor.

“O sizin cibilliyetinizde var”

Son aylarda giderek sıklaşan 28 Şubatvari provokasyonlar da aynı oyunun bir parçasıdır. Hırsları boylarını aşanların, milletin bekasını hiçe sayarak içinde yer aldıkları bu kirli senaryolar eski Türkiye’de belki işe yarıyordur. Ama milletimizin bunlara karnı artık tok. Özgür efendiyi vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz. Terör örgütünün DEM’ini de hak ettiği yalnızlığa iteceğiz. Parlamentoda birisi çıkmış, benim grup başkanvekili Leyla Hanım’a bayrağımıza saldırdığına dair ifade de bulunmuş. AK Parti’nin hiçbir ferdi, bayrağa “kağıt parçası” demez. Hiçbir ferdi “paçavra” demez. O sizin cibilliyetinizde var. Ve ortağı olduğunuz partinin cibilliyetinde var.”

Kaynak : PHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.